Jaunietis ar vienu sitienu gandrīz nonāvē Austrālijas basketbola milzi
foto: Chris Szagola/CSM/Shutterstock/ Vida Press
Raženais Austrālijas basketbolists Harijs Frolings (pa labi) pirms spēlēšanas vietējā čempionāta virslīgā (NBL) pārstāvēja Marketas universistātes komandu NCAA čempionātā.
Basketbols

Jaunietis ar vienu sitienu gandrīz nonāvē Austrālijas basketbola milzi

Jauns.lv

Kāds sadzīvisks konflikts Austrālijā beidzies ļoti nepatīkami. Brisbenas “Bullets” basketbola komandas centra spēlētājam Harijam Frolingam šī sezona noslēgusies priekšlaicīgi – ar ielauztu galvaskausu un galvas smadzeņu operāciju, bet viss varēja beigties vēl krietni bēdīgāk.

Jaunietis ar vienu sitienu gandrīz nonāvē Austrāli...

210 centimetrus garais un 123 kilogramus smagais Harijs Frolings ar saviem komandas biedriem bija devies atzīmēt panākumu Austrālijas basketbola čempionāta spēlē par Ilavaras “Hawks”. Divu čempionāta pastarīšu cīņā “Bullets” izrādījās pārāki par 103:86 un tieši Frolings duelī pret sava brāļa Sema Frolinga pārstāvēto komandu bija viens no galvenajiem panākuma kaldinātājiem ar 14 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

Kā vēsta Austrālijas mediji, basketbolisti bija devušies atzīmēt uzvaru uz kādu Vulongongas naktsklubu un tur esot iekūlušies kādā konfliktā, kāpēc apsargi sportistiem likuši pamest izklaides iestādes telpas.

Kā vēsta ESPN, 24 gadus vecajam basketbola centra spēlētājam esot ticis vienu reizi iesists pa seju, pēc kā viņš esot nokritis zemē un palicis guļam bezsamaņā. Vēlāk Frolings ticis nogādāts slimnīcā, no kurienes pats izrakstījies un ar komandas biedriem atgriezies Brisbenā. Vēlāk, dodoties uz atkārtotām pārbaudēm viņam konstatēja ielauztu galvaskausu veica galvas smadzeņu operāciju. Sportista veselības stāvoklis esot stabils, tomēr komanda jau paziņojusi, ka šosezon laukumā viņš vairs nedosies.

Incidents noticis naktī uz svētdienu un otrdienas pēcpusdienā Jaundienvidvelsas policija ziņo, ka ir aizturējusi uzbrucēju – kādu 19 gadus vecu jaunieti. Policija sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu incidenta apstākļus.

“Bullets” šosezon bija nokomplektējuši ļoti ambiciozu sastāvu ar kādreizējiem nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem Āronu Beinsu, Taileru Džonsonu un Endrjū Vaitu priekšgalā. Savukārt treneru korpusā galvenajam stratēģim Gregam Vanderjagtam viens no palīgiem ir Jaunzēlandes basketbola leģenda Pero Kamerons. Tomēr tas nav Brisbenas komandai nav ļāvis iesaistīties cīņā par augstām pozīcijām, un komanda šobrīd pēc 25 aizvadītām spēlēm ar astoņām uzvarām un 17 zaudējumiem ieņem devīto vietu desmit komandu konkurencē un zaudējuši cerības pretendēt uz vietu izslēgšanas spēlēs.