foto: AP/Scanpix
Girgensonam un "Sabres" trešais zaudējums pēc kārtas
Zemgus Girgensons veicis spēka paņēmienu pret Pjēru Liku Dibuā.
Hokejs
2023. gada 13. janvāris, 09:46

Girgensonam un "Sabres" trešais zaudējums pēc kārtas

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Bufalo "Sabres" ceturtdien zaudēja trešajā mačā pēc kārtas.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) atzina Vinipegas "Jets" pārākumu.

Girgensons šajā mačā uz ledus bija 11 minūtes un 30 sekundes, no kurām minūti un astoņas sekundes spēlēja mazākumā. Laukumā pavadītajā laikā viņš izpildīja divus spēka paņēmienus, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un noslēdza maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmajā trešdaļā viesus vadībā izvirzīja Dilans Sembergs, bet otrajā periodā pēc spēlētām 12 minūtēm un divām sekundēm neizšķirtu panāca Viktors Ūlofsons. Vēl pēc divām minūtēm Vinipegas komandai vienu vārtu pārsvaru atguva Džošs Morisejs.

Izšķirošās trešdaļas sākumā Taisons Džosts guva "Sabres" otros vārtus un vēlreiz izlīdzināja rezultātu, taču atlikušajā spēles laikā "Jets" spēja gūt divus bezatbildes vārtus, precīziem esot Kailam Konoram un Kersonam Kūlmenam.

"Sabres" vārtos Uka Peka Lūkonens atvairīja 23 metienus, kamēr otrā laukuma galā Konors Hellebaks tika galā ar 39 ripām.

Savukārt Kolumbusas "Blue Jackets", spēlējot bez apslimušā Elvja Merzļikina, mājās ar rezultātu 2:6 (1:2, 0:1, 1:3) piekāpās Karolīnas "Hurricanes".

Savukārt Tampabejas "Lightning", kurai vēl nevar palīdzēt savainotais Rūdolfs Balcers, savā laukumā ar rezultātu 5:4 (1:1, 3:1, 1:2) uzvarēja Vankūveras "Canucks".

"Lightning" ar 53 punktiem 40 spēlēs Austrumu konferencē ieņem sesto vietu, Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar 48 punktiem ierindojas astotajā pozīcijā, "Sabres" ar izcīnītiem 42 punktiem atrodas 11. vietā, kamēr "Blue Jackets" ar 26 punktiem 41

Citās spēlēs Sietlas "Kraken" izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas, kamēr Otavas "Senators" sagādāja Arizonas "Coyotes" septīto neveiksmi pēc kārtas.

"Kraken" izbraukumā ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Bostonas "Bruins".

Sietlas komandas panākumu nodrošināja Brendons Teneivs, Ēli Tolvanens un Džeidens Švarcs, kuri raidīja pa vienai ripai mājinieku vārtos.

"Kraken" vārtus sargāja Martins Džounss, kurš, atvairot 27 metienus, aizvadīja otro "sauso" spēli pēc kārtas. Otrā laukuma galā Līnuss Ulmarks tika galā ar 28 ripām.

"Bruins", kas iepriekš bija izcīnījusi punktus 14 mačos pēc kārtas, šosezon piedzīvoja pirmo neveiksmi pamatlaikā, spēlējot savā laukumā.

Tikmēr citā spēlē "Senators" viesos ar rezultātu 5:3 (2:0, 1:1, 2:2) uzvarēja "Coyotes".

Viesu uzvaru kaldināja Breidija Tkačaka, Aleksa Debrinketa, Marka Kastelika, Derika Brasāra un Artjoma Zuba precīzie metieni, kamēr mājinieku labā vārtus guva Dilans Gunters, Berets Heitons un Lousons Krūzs.

Vēl Ņujorkas "Rangers" mājas spēlē ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā guva panākumu pār Dalasas "Stars", izcīnot piekto uzvaru pēdējās sešās spēlēs.

Otrā perioda izskaņā mājinieku vārtos ripu raidīja Tailers Segins un izvirzīja vadībā "Stars". Savukārt Ņujorkas vienība izrāva neizšķirtu vienu sekundi līdz pamatlaika beigām, kad viesu vārtsargu pārspēja K'Andrē Millers.

"Rangers" pagarinājumā vajadzēja minūti un 16 sekundes, lai izcīnītu panākumu, uzvaru nesošos vārtus gūstot Adamam Foksam.