Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Amerikāņu futbolists Hemlins, kuram spēles laikā apstājās sirds, turpina atlabšanu mājās
foto: AP/Scanpix
Damara Hemlina atlabšana norit strauji.
Sporta zvaigznes

Amerikāņu futbolists Hemlins, kuram spēles laikā apstājās sirds, turpina atlabšanu mājās

Jauns.lv/LETA

Amerikāņu futbola līgas (NFL) komandas Bufalo "Bills" aizsarga Damara Hemlina veselības stāvoklis pēc sirds apstāšanās pagājušajā pirmdienā pakāpeniski uzlabojas.

Amerikāņu futbolists Hemlins, kuram spēles laikā a...

24 gadus vecais Hemlins mačā ar Sinsinati "Bengals" veica paņēmienu, pretiniekam trāpot ar galvu un krūtīm, un saļima. Sportistam uz brīdi bija apstājusies sirdsdarbība un medicīnas personāls viņam apmēram pusstundu laukumā sniedza palīdzību.

Pēc tam Hemlins ar neatliekamās palīdzības automašīnu tika nogādāts Sinsinati Universitātes medicīnas centrā, no kura pirmdien tika izrakstīts un nogādāts Bufalo Medicīnas centra Kardioloģijas institūtā. ASV mediji ziņo, ka arī ārstniecības iestādē viņam uz brīdi esot apstājusies sirdsdarbība, tomēr mediķi spēja to atjaunot.

Kopš piektdienas, kad Hemlinam tika atvienota elpošanas caurule, viņš staigā, lieto uzturā ēdienu un iziet terapiju. Ārsti atzīst, ka sportista atlabšanas process rit normāli vai pat paātrināti, ņemot vērā to, ka parasti pēc sirds apstāšanās rehabilitācija ilgst nedēļas vai pat mēnešus.

Svētdien Hemlins slimnīcā sekoja līdzi "Bills" spēlei, kurā viņa komandas biedri ar 35:23 uzvarēja Jaunanglijas "Patriots". "Bills" vienība iekļuvusi izslēgšanas turnīrā.

Tēmas