foto: Elwyn L Evans / SWNS
Brits vēža slimnieku atbalstam noskrien 365 maratonus 365 dienās
Gerijs Makkī savus maratona skrējienus veltīja tēvam, kurš 2003. gadā aizgāja aizsaulē ar vēzi.
Fitness
2023. gada 8. janvāris, 07:18

Brits vēža slimnieku atbalstam noskrien 365 maratonus 365 dienās

Kas Jauns Avīze

Daudziem ir grūti saņemties ik rītu noskriet vismaz pāris kilometru, bet brits Gerijs Makkī aizvadītajā gadā katru dienu pieveica maratonu. Viņa mērķis bija savākt vienu miljonu mārciņu labdarības organizācijām, kas atbalsta vēža slimniekus.

Piecdesmit trīs gadu vecais trīs bērnu tēvs no Kambrijas Lielbritānijas ziemeļrietumos savu skrējienu sāka pērn 1. janvārī un turpināja visu gadu. Ik rītu Makkī devās 42 kilometru distancē, pirms sākt darba maiņu kodolspēkstacijā Sellafīldā. Gada laikā viņš noplēsa 22 kroseņu pārus, un skrējienu kopgarums pārsniedza 15 300 kilometru.

Pirms starta 31. decembrī Makkī "BBC Breakfast" sacīja, ka saņēmis fenomenālu atbalstu, tikai ir viegli satraucies: “Runa nav par distanci, bet par to, ka šis ir pēdējais skrējiens. Šī būs īpaša diena. Vēzis skar visus, tā ka šī nav tikai Rietumkambrijas problēma, tā ir nacionāla problēma.”

2022. gada pēdējo distanci Gerijs pieveica piecarpus stundās, no plkst. 8.30 līdz 14, un finālā savāca vairāk nekā miljonu mārciņu. Iegūtos līdzekļus sadalīs fonds "Macmillan Cancer Support" un hospiss "West Cumbria Hospice at Home".

Makkī ir liela fizisko pārbaudījumu pieredze – viņš ir uzkāpis Āfrikas augstākajā kalnā Kilimandžāro, kājām šķērsojis Jaunzēlandi, noskrējis no Lielbritānijas ziemeļgala līdz dienvidiem.