foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock/ Vida Press
"Liverpool" panākuši vienošanos par Nīderlandes talanta Gapko iegādi
Kodijs Gakpo.
Futbols
2022. gada 27. decembris, 12:54

"Liverpool" panākuši vienošanos par Nīderlandes talanta Gapko iegādi

Jauns.lv/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas klubs "Liverpool" panācis vienošanos par uzbrucēja Kodija Gakpo iegādi no Nīderlandes vienības Eindhovenas PSV, ziņo komandas.

23 gadus vecais Nīderlandes izlases uzbrucējs šosezon pašmāju čempionātā 14 spēlēs izcēlies ar deviņiem gūtiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm, tieši piedaloties 21 vārtu guvumā. Tas ir trešais visu laiku labākais rezultāts pēc 14 mačiem Nīderlandes čempionātā. Labāka statistika bijusi vien Rūdam van Nistelrojam 1999./2000.gada sezonā (27) un Luisam Svaresam 2009./2010. gada sezonā (25).

Gakpo savā īpašumā vēlējās iegūt vairāki vadošie Eiropas klubi, ieskaitot angļu Mančestras "United" un spāņu grandu Madrides "Real".

Tiek vēstīts, ka pārejas summa no PSV uz "Liverpool" sastāda ap 37 miljoniem eiro. Oficiāli pārejas summa gan nav izziņota. Transfēru logs Eiropas futbolā atvērsies 1. janvārī.

"PSV un "Liverpool" ir panākuši vienošanos par Kodija Gakpo transfēru," teiksts PSV paziņojumā. "23 gadus vecais uzbrucējs dosies uz Angliju, kur nokārtos nepieciešamās formalitātes."

Gakpo Nīderlandes izlases rindās šī gada Pasaules kausa izcīņā guva trīs vārtus, bet kopumā viņa rēķinā valstsvienībā 14 spēles un seši precīzi sitieni.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā "Liverpool" ar 25 punktiem 15 mačos ieņem sesto pozīciju. Līderi ar 40 punktiem ir Londonas "Arsenal" futbolisti.