Koskinens, Belovs un Kovaļčuks atzīti par KHL finālsērijas labākajiem spēlētājiem
Viens no finālsērijas un visa Gagarina kausa izcīņas galvenajiem varoņiem - Sanktpēterburgas SKA vārtsargs Miko Kosikinens

Koskinens, Belovs un Kovaļčuks atzīti par KHL finālsērijas labākajiem spēlētājiem

Jauns.lv

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finālsērijas labākajiem spēlētājiem pirmdien nosaukti jaunās čempiones Sanktpēterburgas SKA spēlētāji Miko Koskinens, Antons Belovs un Iļja Kovaļčuks.

Koskinens, Belovs un Kovaļčuks atzīti par KHL finā...

Kā zināms, finālsērijā, kas noslēdzās nedēļas nogalē, SKA ar rezultātu 4-1 pieveica Kazaņas "Ak Bars" vienību, Gagarina kausu iegūstot pirmoreiz vēsturē.

Par sērijas labāko vārtsargu nosaukts Koskinens, kurš piecos mačos atvairīja 94,9% metienu, vidēji ielaižot 1,40 ripas.

Tikmēr par labāko aizsargu atzīts Belovs, kurš šajos mačos izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +2.

Savukārt sērijas rezultatīvākais spēlētājs Iļja Kovaļčuks nosaukts arī par labāko uzbrucēju. Krievu superzvaigzne piecos mačos izcēlās ar diviem precīziem metieniem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Kā zināms, Kovaļčuks tika nosaukts arī par Gagarina kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju. Viņš 21 mača laikā guva sešus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles.

Pēdējās deviņās Gagarina kausa izcīņas spēlēs SKA komanda izcīnījusi astoņas uzvaras.

Kā zināms, Gagarina kausa pusfinālā SKA kļuva par pirmo komandu KHL vēsturē, kas sērijas ietvaros spējusi uzvarēt, būdama iedzinējos ar 0-3. Sanktpēterburgas klubam tas izdevās pret regulārā čempionāta uzvarētāju Maskavas CSKA. Tikmēr "Ak Bars" pusfināla sērijā ar 4-1 pārspēja Novosibirskas "Sibirj".

SKA visās iepriekšējās sešās sezonās kvalificējās Gagarina kausa izcīņai, taču ne reizi nebija iekļuvusi turnīra finālā, divreiz sasniedzot konferences finālu, divas reizes - konferences pusfinālu, bet divreiz zaudējuši jau pirmajā Gagarina kausa izcīņas kārtā, kur vienreiz cieta neveiksmi, spēlējot pret Latvijas klubu Rīgas "Dinamo". Attiecīgi arī Gagarina kausa izcīnīšanu Sanktpēterburgas komandas spēlētāji iepriekš nebija piedzīvojuši.

Tikmēr pirmajās divās sezonās - 2008./09. un 2009./10.gadā - par čempioniem tika kronēti tieši "Ak Bars" hokejisti.

LETA / Foto: Vida Press