foto: Ventspils komunālā pārvalde
Sportot mīloši ventspilnieki izlūdzas pašvaldībai sniega lāpstas, lai paši tīrītu savus pagalmus
Ventspils Komunālā pārvalde daudzdzīvokļu māju pagalmos izlikusi sniega lāpstas, lai paši iedzīvotāji varētu izrakties cauri kupenām.
Fitness
2022. gada 17. decembris, 08:15

Sportot mīloši ventspilnieki izlūdzas pašvaldībai sniega lāpstas, lai paši tīrītu savus pagalmus

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Ventspils pašvaldības Komunālā pārvalde aicina pašus pilsētniekus ņemt rokā sniega lāpstas un šķūrēt sniegu no savu durvju priekšas, jo vietvara pati netiek galā ar lielo sniega daudzumu un daudzdzīvokļu māju pagalmos novietojusi sniega lāpstas, rīkojot akciju “Ziema manā pagalmā”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ventspils Komunālā pārvalde aicina iedzīvotājus apvienot praktisko ar lietderīgo: “Akcijas laikā vairākos iekšpagalmos tiks izvietotas sniega lāpstas, kuras pēc iedzīvotāju paša iniciatīvas varēs izmantot iekšpagalma vai stāvlaukuma attīrīšanai.

Ventspils sniegā:

Ziemas sezonā iekšpagalmu centralizētā attīrīšana no sniega ir ļoti apgrūtināta, un atsevišķos gadījumos pat neiespējama, jo iekšpagalmos regulāri ir novietotas automašīnas stāvēšanai. Atsevišķos gadījumos, māju iedzīvotājiem vienojoties ar māju pārvaldnieku, ir iespējams organizēt centralizētu stāvlaukuma attīrīšanu no sniega, taču šādā gadījumā stāvlaukumam ir jābūt pilnībā atbrīvotam, kas bieži nav iespējams. Ventspils pašvaldība ir uzklausījusi vairāku daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju ierosinājumus, kur aktīvā dzīvesveida piekritēji ir izteikuši vēlmi arī ziemas laikā pašiem uzkopt savu iekšpagalmu vai attīrīt stāvlaukumu no sniega, lai vieglāk būtu novietot savu automašīnu stāvēšanai vai izbraukt no tā.

Decembra vidus ar sniegu Ventspilī:

Lai šādā fiziski aktīvā iniciatīvā atbalstītu iedzīvotājus, Komunālā pārvalde nolēma rīkot akciju, kurā līdz ziemas beigām Inženieru ielā, Lielā prospektā, Sarkanmuižas dambī, Talsu ielā, Usmas ielā un citos iekšpagalmos tiks izvietotas marķētas sniega lāpstas. Ņemot vērā to, ka akcija šogad tiek rīkota pirmo reizi, sniega lāpstas sākumā tiks izvietotas tajās adresēs, kur iedzīvotāji šādu iniciatīvu izrādīja, taču, atsaucoties uz turpmāku iedzīvotāju iesaisti un atsaucību, šādas sniega lāpstas tiks izvietotas arī citos iekšpagalmos”.

Šī iniciatīva arī izraisījusi diskusijas sociālajos tīklos. Vieni uzteic vietvaru par oriģinālo ideju: “Paldies par šo ideju! - mūsu pagalmā tas “strādā” pateicoties pensionāriem un aktīviem cilvēkiem! Šis nav risinājums, bet gan viens no problēmu risināšanas veidiem un palīdzība bezizejā!”. Citi atkal sašutusi: “Interesanti, Komunālā pārvalde grib, lai es viņu vietā tīru to sniegu, un pie tam bezmaksas?” Ir arī ventspilnieki, kuri netic savu kaimiņu godprātībai un domā, ka nu vienam otram garāžā stāvēs nosperto sniega lāpstu arsenāls.

Ventspils pašvaldība izteikusi lielu pateicību visiem aktīvajiem ventspilniekiem, kuri kopīgiem spēkiem iesaistās ziemas stihijas pārvarēšanā un apkārtējās vides tīrības uzturēšanā!

foto: Ventspils komunālā pārvalde
Ventspils Komunālā pārvalde daudzdzīvokļu māju pagalmos izlikusi sniega lāpstas, lai paši iedzīvotāji varētu izrakties cauri kupenām.

Zem sniega smaguma iebrucis Daugavpils Olimpiskā centra āra slidotavas jumts

Iebrūkot telts konstrukcijas jumtam, neviens cilvēks nav cietis un nav cietušas arī citas slidotavas konstrukcijas. Bija plānots slidotavu atvērt jau ...

gallery icon
1

Pastnieku nedienas ziemā - aizputināti ceļi, pastkastītes sniega kupenās

Latvijas pastnieki dalījušies ar fotogrāfijām, kurās redzami skaudrie darba apstākļi ziemas laikā.

gallery icon
1

Pirmais lielais putenis šoziem! Ikdienas ainiņas 2022. gada ziemas apburtajā Rīgā

2022. gada 12. decembris daudzviet Latvijā atnesis biezu sniega kārtu.

gallery icon
1
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās