foto: imago/Eibner
VIDEO: Indrašis iemet sezonas skaistākos vārtus
Miks Indrašis beidzot ticis pie pirmā vārtu guvuma Vācijas hokeja līgā, līdzjutējus iepriecinot ar ļoti skaistu epizodi.
Hokejs
2022. gada 1. decembris, 10:26

VIDEO: Indrašis iemet sezonas skaistākos vārtus

Māris Siliņš

Jauns.lv

Miks Indrašis tikai sezonas 23. spēlē guva savus pirmos vārtus Vācijas hokeja līgā (DEL), taču paveica to tik eleganti, ka pretendē uz sezonas skaistāko vārtu titulu.

Šveningeres  "Wild Wings" savā laukumā ar rezultātu 6:2 (3:0, 0:1, 3:1) uzvarēja Berlīnes "Eisbaren" vienību. Indrašis šajā spēlē atzīmējās arī ar divām rezultatīvām piespēlēm, tomēr viņa lielākais benefices brīdis bija mača 46. minūtē. Latvijas izlazses uzbrucējs no aizvārtes lakrosa stilā iemeta ripu virs vārtsarga pleca.

Šī nav pirmā reize, kad Indrašis pretinieka vārtsargu pārsteidz lakrosa stilā. Līdzīgā veidā viņš KHL čempionātā, spēlējot Rigas “Dinamo” sastāvā, raidīja ripu Jaroslavļas “Lokomotiv” vārtos, bet iepriekš arī HK "Rīga" sastāvā MHL sacensībās.

Latvijas hokejists kopā uz ledus pavadīja 15 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, noslēdzot maču ar pozitīvu lietderības koeficientu +2. Šveningeres līdzjutēji sociālajos tīklos gavilē kā par skaistākajiem sezonas vārtiem.

“Esmu tik priecīgs! Prieks par uzvaru, puišiem un arī sevi. Ir pagājis kāds laiciņš, kopš guvu vārtus. Šis bija grūts posms, kuru bija jāpārvar,” gandarīts par beidzot gūtājiem vārtiem bija Indrašis. Tā nav pirmā reize Mika karjerā, kad sezonas pirmie vārti bijuši jāgaida ļoti ilgi.

Indrašis 23 spēlēs sakrājis 15 (1+14) rezultativitātes punktus, kas ir trešais labākais rādītājs Šveningeres komandā.

Tikmēr Kaspara  Daugaviņa pārstāvētā Izerlonas "Roosters" mājās ar rezultātu 0:5 (0:1, 0:3, 0:1) atzina Minhenes "Red Bull" pārākumu. Daugaviņš laukumā bija 17 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā statistikā atzīmējās ar pieciem uzvarētiem iemetieniem un vienu bloķētu metieniem, sakrājot negatīvu lietderības koeficientu -1.

DEL turnīra tabulā "Roosters" ar 29 izcīnītiem punktiem 23 mačos atrodas 11. vietā 15 komandu konkurencē, kamēr "Wild Wings" ar 28 punktiem atrodas vienu pozīciju zemāk.