foto: ZUMAPRESS.com
Bertānam un Kurucam zaudējums pret Lomaža bijušo klubu
Latvijas izlases kapteinis Dairis Bertāns.
Basketbols
2022. gada 19. novembris, 21:28

Bertānam un Kurucam zaudējums pret Lomaža bijušo klubu

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolistu Daira Bertāna un Rodiona Kuruca Seviljas "Real Betis" sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē piedzīvoja neveiksmi.

Seviljas vienība mājinieku lomā ar rezultātu 67:83 (22:25, 20:11, 20:24, 5:23) piekāpās Saragosas "Casademont", kurā šo sezonu iesāka Latvijas izlases aizsargs Rihards Lomažs

Bertāns laukumā bija 19 minūtes, kuru laikā, realizējot divus no astoņiem tālmetieniem, izcēlās ar sešiem punktiem. Viņš arī tika pie vienas atlēkušās bumbas, divām rezultatīvām piespēlēm, vienas pārtveras piespēles, vienas kļūdas, piecām personīgajām piezīmēm, sakrāja +/- rādītāju -10 un efektivitātes koeficientu -2.

Tikmēr Kurucs, kurš atguvies no savainojuma, spēlēja divas minūtes un 47 sekundes, kuru laikā pa grozu nemeta, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, tika pie +/- rādītāja -2 un efektivitātes koeficienta viens.

Mājiniekus no neveiksmes neglāba arī Grieķijas izlases centra spēlētājs Georgijs Calmpuris, kurš guva 14 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, kamēr pretinieku rindās ar 20 punktiem izcēlās Džastiniens Džesaps.

"Real Betis" ar vienu uzvaru astoņos mačos atrodas 17. vietā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".