foto: REUTERS/SCANPIX
UEFA rīkos arī sieviešu Nāciju līgas turnīru
UEFA logotips.
Futbols
2022. gada 3. novembris, 12:36

UEFA rīkos arī sieviešu Nāciju līgas turnīru

Jauns.lv/LETA

No nākamās sezonas UEFA rīkos arī sieviešu Nāciju līgas turnīru, trešdien paziņoja Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA).

Kā ziņo UEFA, turnīrā būs iespēja kvalificēties Pasaules kausa izcīņai un Eiropas čempionātam. Sacensības sāksies 2023. gada rudenī.

Tāpat kā vīriešu Nāciju līgā, valstu izlases tiks sadalītas līgās, pamatojoties uz to rangu, ar iespēju pakāpties vai nokrist līgu zemāk. Kopumā būs trīs līmeņu līgas ar vairāk grupām pa trim vai četrām komandām katrā.

"Jau vasarā teicu, ka mēs turpināsim ieguldīt sieviešu futbolā," norāda UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins. "Un mēs to darām."

"Pēc vēsturiskā Eiropas čempionāta [Euro 2022], ir īstais laiks turpināt atbalstīt sieviešu valstsvienības futbolu. Esam izveidojuši atvērtu, konkurētspējīga un ilgspējīgu sistēmu, kurā būs katra spēle

patiess Eiropas sporta modeļa atspoguļojums," paziņoja UEFA prezidents. "Esmu pārliecināts, ka šis formāts palīdzēs visām Eiropas futbola federācijām, un tas saglabās sapni par kvalificēšanos vienam no galvenajiem starptautiskajiem turnīriem."

Nāciju līgas sacensības vīriešiem pirmo reizi notika 2018./2019. gada sezonā. Līgas izveides mērķis bija izveidot turnīru, kas aizstās pārbaudes spēļu rīkošanu.

Par pirmajiem Nāciju līgas uzvarētājiem 2019. gadā kļuva Portugāles futbolisti, bet 2021. gadā turnīrā triumfēja Francijas izlase. Savukārt šīs sezonas finālčetrinieku sasniegušas Horvātijas, Spānijas, Itālijas un Nīderlandes izlases.