foto: AP/Scanpix
Porziņģis: izdarījām pareizos secinājumus pēc iepriekšējā mača
Kristaps Porziņģis cīņā ar Matisu Taibulu.
Basketbols
2022. gada 3. novembris, 11:58

Porziņģis: izdarījām pareizos secinājumus pēc iepriekšējā mača

Jauns.lv/LETA

Komanda pēc iepriekšējā mačā piedzīvotā zaudējuma izdarījusi pareizos secinājumus, trešdien pēc atkārtotās tikšanās un uzvaras pār Filadelfijas "76ers" norādīja Vašingtonas "Wizards" latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis.

Jau vēstīts, ka trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā Porziņģis guva 30 punktus, palīdzot Vašingtonas "Wizards" viesos revanšēties Filadelfijas "76ers" komandai.

Pirmdien "Wizards" savā laukumā zaudēja Filadelfijas vienībai ar 111:118, bet trešdien revanšējās ar 121:111 (31:21, 26:26, 34:39, 30:21).

"Izdarījām pareizos secinājumus un tikām pie rezultāta, kuru vēlējāmies," pēc panākuma sacīja latvietis. "Filadelfijai ir laba komanda. Viņiem bija vairāki izrāvieni, laba trešā ceturtdaļa, kad guva 39 punktus, taču mēs darījām to, kas ir jāizdara ceturtajā ceturtdaļā un uzvarējām."

Porziņģis arī atzina, ka "76ers" centra Žoela Embīda nespēlēšana viņam atvieglojusi darbu. "Nav jāpatērē visa enerģija, cīnoties pret puisi, kurš ir par 100 mārciņām [45,4 kg] smagāks nekā es," sacīja Latvijas basketbolists. "Protams, ka man tas nāk par labu."

"Zinām, cik lielu ieguldījumu var komandas spēlē sniegt Žoels [Embīds]. Šoreiz spējām izmantot Porziņģa augumu," pēc mača teica "Wizards" otrs rezultatīvākais spēlētājs Bredlijs Bīls. "Tomēr laukumā ir jāpieņem lēmumi. Viņš [Porziņģis] var pārmest tev pāri, viņš prot izkārtot sev vietu un mest, ir ļoti daudzpusīgs un nepietiekami novērtēts aizsardzībā."

"Prieks, ka mums izdevās labs mačs," piebilda Bīls. "Mēs būsim duets, ar kuru jārēķinās."

"Wizards" trešdien pārtrauca trīs zaudējumu sēriju un ar četrām uzvarām astoņos mačos Austrumu konferences kopvērtējumā pakāpās uz septīto vietu.

Savukārt "76ers" pārtrūka trīs uzvaru sērija un ar četriem panākumiem deviņos mačos Filadelfijas komanda tagad ir astotā Austrumu konferencē.

Nākamo spēli "Wizards" aizvadīs piektdien, kad savā laukumā tiksies ar sezonu vāji uzsākušo Bruklinas "Nets", kas ar divām uzvarām astoņos mačos ir 13.vietā Austrumos.