foto: Fotoarena/Sipa USA/ Vida Press
"Flamengo" futbolisti trešo reizi uzvar "Copa Libertadores" turnīrā
Riodežaneiro "Flamengo" futbolisti pēc panākuma.
Futbols
2022. gada 30. oktobris, 13:01

"Flamengo" futbolisti trešo reizi uzvar "Copa Libertadores" turnīrā

Jauns.lv/LETA

Brazīlijas futbola klubs Riodežaneiro "Flamengo" sestdien Ekvadoras pilsētā Gvajakilā uzvarēja Dienvidamerikas prestižākajā klubu turnīrā "Copa Libertadores", kontinenta titulu izcīnot trešo reizi vēsturē.

Finālcīņā divu Brazīlijas komandu duelī Dorivala Žuniora vadītā "Flamengo" ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Paranas "Athletico".

Pēc aizsarga Pedru Enriki otrās dzeltenās kartītes "Athletico" 43. minūtē palika desmit vīru sastāvā. Pirmā puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē, no labās puses piespēlējot Evertonam Ribeiru, precīzu sitienu no vārtu priekšas izdarīja Gabriels Barboza.

Otrajā puslaikā rezultāts palika nemainīgs, Barbozam šajā mačā gūstot vienīgos un uzvaru nesošos vārtus.

"Flamengo" titulu izcīnīja arī 1981. un 2019. gadā. Pirms trīs gadiem notikušajā finālā pret Buenosairesas "River Plate" Barboza guva abus vārtus mača beigās un nodrošināja Riodežaneiro komandai trofeju.

Barboza bija "Flamengo" vienīgais vārtu guvējas arī pērnā gada finālā, kurā ar 1:2 papildlaikā nācās atzīt Sanpaulu "Palmeiras" pārākumu.

Tikmēr "Athletico" ir sava pirmā "Copa Libertadores" titula medībās un šogad nespēja sagādāt trofeju Luisam Felipi Skolari, kurš iepriekš bija paziņojis, ka neturpinās savas trenera gaitas.