foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Mūsu NBA basketbolista Dāvja Bertāna veselības problēmās vainojama ārsta kļūda
Dāvis Bertāns turpina dzīvot neziņā, kad varēs atgriezties basketbola laukumā un palīdzēt Dalasas "Mavericks" komandai.
Basketbols
2022. gada 28. oktobris, 13:46

Mūsu NBA basketbolista Dāvja Bertāna veselības problēmās vainojama ārsta kļūda

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona pamazām sāk uzņemt apgriezienus, bet viens no diviem mūsu pārstāvjiem pasaules spēcīgākajā basketbola līgā – Dāvis Bertāns - šīs sezonas debiju joprojām vēl nav piedzīvojis.

Dāvis Bertāns augustā palīdzēja Latvijas vīriešu basketbola izlasei spert ļoti platus soļus, lai pirmo reizi vēsturē kvalificētos Pasaules kausa finālturnīram un pēc kvalifikācijas mača Lielbritānijā devās uz ASV, lai gatavotos jaunajai NBA sezonai.

Neilgi pēc ierašanās Dalasas “Mavericks” treniņnometnē izziņoja, ka Dāvis Bertāns labā ceļgala problēmu dēļ nevarēs piedalīties vienā pēc otra pirmssezonas pārbaudes mačos. Tāpat Rūjienā uzaugušais basketbolists jau izlaidis arī pirmais četras regulārās sezonas spēles un noprotams, ka neaizvadīto maču skaits turpinās krāties, jo uzbrucējs vēl nav pat atsācis kopīgus treniņus ar komandu.

Sarunā ar Latvijas televīzijas sporta podkāstu “Sporta Studija. Aizkulises” Dāvja tēvs Dainis Bertāns atklāja Andrim Auziņam, ka pagaidām skaidrības par viņa jaunākā dēla atgriešanos laukumā ir ļoti maz, un skaidroja, ka noticis pavisam neierasts atgadījums, kā “Mavericks” snaiperis nonācis savainoto spēlētāju sarakstā. ''Lai cik dīvaini neizklausītos, šķiet, ka viņi paši nezina (kad Dāvis varētu atgriezties laukumā). Viņam celī laida šķidrumu, kas regulāri jāveic, lai saitēm būtu vieglāk. Cik sapratu, tad dakteris neveiksmīgi iedūra un no tā Dāvim veidojās iekaisums. Tagad viņš ar šo iekaisumu cīnās.''

''Tas var būt arī mēnesis. Prasīju Dāvim, taču arī viņam nav ne mazākās nojausmas. Viņš kaut ko trenējās, taču pārsvarā strādā ar savu personīgo fizioterapeitu. Uztaisīja magnētisko rezonansi, tā uzrādīja iekaisumu, taču pagaidām netiek gudri.''

Dainis lika noprast, ka Dāvim iekaisums pagaidām īsti vēl nemazinās, kāpēc arī pilnvērtīgi treniņi pagaidām nav iespējami un līdz ar to arī atgriešanos laukumā pagaidām īsti vēl nevar prognozēt.

Dalasas “Mavericks” bez Dāvja Bertāna palīdzības laukumā ar izcīnītām divām uzvarām un divām neveiksmēm Rietumu konferencē pagaidām ieņem desmito vietu.