foto: USA Today Sports
Kristaps Porziņģis ļoti muļķīgā veidā atsvaidzinājis veselības problēmas
Neraugoties uz diviem divciparu statistikas rādītājiem ("double-double"), Kristaps Porziņģis sezonas pirmajā mačā drīzāk bija "Wizards" komandas trešā opcija uzbrukumā - aiz līdera Bredlija Bīla un daudzpusigā uzbrucēja Kaila Kuzmas.
Basketbols
2022. gada 20. oktobris, 14:41

Kristaps Porziņģis ļoti muļķīgā veidā atsvaidzinājis veselības problēmas

Jauns.lv

Aizvadītajā naktī savu nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu ar uzvaru iesāka arī Latvijas slavenākā basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas “Wizards” komanda. Neraugoties uz to, ka Liepājā dzimušais basketbolists tika pie “double-double” vairāki basketbola cienītāji novēroja, ka Kristaps tomēr nebija tādā līmenī, kā bija to gaidījuši.

Kristaps Porziņģis starpsezonā ar spožu sniegumu izcēlās Latvijas basketbola izlases rindās, kur palīdzēja pārbaudes spēlē pieveikt igauņus, bet Pasaules kausa kvalifikācijas mačos arī sagraut spēcīgo Turciju un izbraukumā uzvarēt arī Lielbritāniju. Visos šajos mačos par Kristapa varēšanu laukumā nekādu šaubu nebija un viņš neapšaubāmi bija spožākais basketbolists spēlē. Arī NBA laukumā pārbaudes mači viesa cerības, ka Porziņģis būs spēris kādu soli augšup, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām.

Tomēr nepatīkams trauksmes zvans iezīmējās priekšpēdējā pārbaudes spēlē, kurā Kristaps sev iespaidīgā pirmā puslaika (Nepilnās 16 minūtēs gūti 20 punkti) izskaņā savainoja potīti un laukumā vairs neatgriezās.

Porziņģis nespēlēja arī pēdējā pārbaudes mačā, tomēr bija gatavs doties laukumā regulārās sezonas pirmajā spēlē. Tomēr daudzi basketbola vērotāji pamanīja, ka latvieša sniegums nebija tik ātrs, eksplozīvs un pārliecinošs kā pārbaudes mačos, nemaz nerunājot par Latvijas izlases rindās redzēto.

Porziņģa atgriešanās spēlē Latvijas izlases basketbolisti pārbaudes mačā gūst uzvaru pār Igauniju

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien pārbaudes spēlē "Arēnā Rīga" ar rezultātu 80:69 (21:15, 27:26, 22:8, 10:18) uzvarēja Igaunijas valstsvienību.

gallery icon

Kā izrādās, tam bija visai muļķīgs pamatojums. Kā Porziņģis esot atzinis The “Athletic” žurnālistam Džošua Robinsam, viņš komandu izsaukšanas laikā, lēkājot kopā ar saviem komandas biedriem, esot neveiksmīgi pagriezis iepriekš savainoto kreisās kājas potīti, kas viņam traucējusi pilnvērtīgi parādīt savu sniegumu sezonas pirmajā mačā. Jādomā, ka citas reizes Kristaps būs krietni uzmanīgāks šādās situācijās.

Šāda pirmsspēles izsaukšana, kurā spēlētāji lēkā, grūstās un uzmundrina viens otru ir kā pirmsspēles rituāli, kuros gan parasti savainojumus neviens negūst.

Kristapa Porziņģa ekskluzīvais mersedess

Kristapa Porziņģa ekskluzīvais mersedess.

gallery icon

Jauns.lv jau vēstīja, ka Vašingtonas basketbolisti viesos ar rezultātu 114:107 (36:25, 24:27, 27:25, 27:30) guva virsroku pār Indiānas "Pacers".

Porziņģis maču sāka starta pieciniekā, spēlējot 31 minūti un 46 sekundes, kuru laikā grozā raidīja četrus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un četrus no sešiem "sodiņiem". Liepājnieks arī atdeva trīs rezultatīvas piespēles, bloķēja divus metienus, pieļāva divas kļūdas un divreiz pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Porziņģi laukumā iemeta par septiņiem punktiem vairāk nekā ielaida.

"Wizards" komandā rezultatīvi bija arī Bredlijs Bīls, kurš guva 23 punktus, un Kails Kuzma, kurš atzīmējās ar 22 punktiem un 13 bumbām zem groziem.

"Pacers" rindās 26 punktus guva Tairīss Halibērtons, bet 19 punkti bija debitantam Benediktam Maturinam.

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā. Vietējie to jau iesaukuši par "Porziņģciemu".

gallery icon