foto: Edijs Pālens/LETA
Gulbis pēc sagrāves Spānijā: "Viņi mums parādīja Spānijas čempionāta līmeni"
Neizpildījām nevienu punktu no spēles plāna un rezultāts ir atbilstošs, sacīja Gulbis.
Basketbols
2022. gada 12. oktobris, 11:54

Gulbis pēc sagrāves Spānijā: "Viņi mums parādīja Spānijas čempionāta līmeni"

Jauns.lv / LETA

"VEF Rīga" treneriem vajadzētu ievirzīt komandas spēlētājus pareizajās sliedēs, pēc zaudējuma FIBA Čempionu līgas mačā uzsvēra rīdzinieku basketbolists Māris Gulbis.

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" otrdien Spānijā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas F grupas mačā ar 59:88 piekāpās latvieša Mārča Šteinberga pārstāvētajai Manrezas "Baxi".

"Sliktākais ir tas, ka mēs zinājām, kā viņi spēlē, taču neko nedarījām, lai viņus apstādinātu un zaudējām ātrajās pārejās aizsardzībā. Viņi mums parādīja Spānijas čempionāta līmeni. Mums jāpaskatās spogulī un jāsāk spēlēt citādāk. Cerams, ka treneri mūs ievirzīs pareizajās sliedēs. Neizpildījām nevienu punktu no spēles plāna un rezultāts ir atbilstošs. Šādā līmenī ir ļoti smagi jācīnās, lai sasniegtu kādu rezultātu," pēcspēles preses konferencē stāstīja Gulbis.

"Parasti spēlētāji saka, ka piekrīt trenerim, bet šī ir tā situācija, kad man kā trenerim jāsaka, ka piekrītu spēlētāja teiktajam. Perfekta runa, man pašam īsti vairs nav ko teikt," komentēja "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

"VEF Rīga" komanda zinājusi, ka Manrezas basketbolistiem mājās ir liels atbalsts, kas pretiniekiem sagādā ļoti lielas grūtības.

"Zinājām, ka šī ir basketbola pilsēta un šeit mīl šo spēli. Komanda ir enerģiska un saņem atbalstu no tribīnēm. Tas viss kopā strādā ļoti labi," teica Gailītis.

Otrā grupas spēlē Limožas CSP mājās ar 67:68 piekāpās Lisabonas "Sporting".

Pēc divām spēļu kārtām pa divām uzvarām ir "Sporting" un "Baxi", pa diviem zaudējumiem - "VEF Rīga" un CSP.