foto: AFP/Scanpix
Kādreizējo ASV izlases basketbolistu aiztur policija pēc tam, kad viņš iesitis savam 10 gadus vecajam dēlam
Bens Gordons savulaik bija viens no labākajiem uzbrūkošajiem aizsargiem NBA, bet pēc karjeras beigām saskāries nopietnām problēmām.
Sporta zvaigznes
2022. gada 11. oktobris, 16:54

Kādreizējo ASV izlases basketbolistu aiztur policija pēc tam, kad viņš iesitis savam 10 gadus vecajam dēlam

Jauns.lv

Kādreizējais nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Bens Gordons ticis aizturēts Lagardijas lidostā Ņujorkā pēc tam, kad iesitis savam 10 gadus vecajam dēlam, nodarot viņam miesas bojājumus.

Kā vēsta “New York Post”, Gordons iesitis savam dēlam laikā, kad abi gaidījuši lidmašīnu. Pēc policijas ierašanās viņš ticis saslēgts rokudzelžos un nogādāts policijas iecirknī. Savukārt cietušais dēls kopā ar savu tanti devušies uz bērnu slimnīcu Longailendā.

Savukārt pēc “Fox News” rīcībā esošās informācijas, divi no aizturēšanā iesaistītajiem policijas darbiniekiem arī esot cietuši, bet nekādas sīkākas informācijas un oficiāla apstiprinājuma tam neesot.

Gordonam pēdējos gados nav trūcis problēmu gan ar likumsargiem, gan garīgo veselību. 2017. gadā viņš tika arestēts par uzbrukumu ar nazi un laupīšanu. Viņš toreiz uzbruka kādam dzīvojamās mājas apsaimniekotājam, no kura piesavinājās depozītu par dzīvokļa īri. Toreiz viņš tika atbrīvots par 50 000 ASV dolāru drošības naudu. Tāpat bijušais basketbolists ticis sodīts par braukšanu ar viltotu automašīnas reģistrācijas numura zīmi un nepamatotu ugunsdzēšamās sistēmas izmantošanu savās mājās.

Savukārt 2017. gada rudenī viņš tika nogādāts uz psihiatrisko novērtēšanu pēc konflikta ar sievieti kādā dziedniecības iestādē.

Tikmēr 2020. gada februārī Bens Gordons atklāja, ka viņš cieš no bipolārajiem traucējumiem un ar garīgās veselības problēmām saskaras kopš basketbolista karjeras beigām.

2004. gada NBA drafta trešā izvēle Gordons jau savā debijas sezonas tika pie labākā Sestā spēlētāja balvas. Savu 11 NBA pavadīto sezonu laikā Gordons vidēji spēlē guva 14,9 punktus, atdeva divarpus rezultatīvas piespēles un izcīnīja divarpus atlēkušās bumbas. Gordonu, kurš savā augstskolas pēdējā gadā Konektikutas “Huskies” sastāvā triumfēja NCAA čempionātā, draftēja Čikāgas “Bulls”, kuru rindās viņš savā karjeras rezultatīvākajā sezonā guva vidēji spēlē 21,7 punktus. Karjeras laikā viņš arī pārstāvēja Detroitas “Pistons”, Šarlotas “Bobcats” un Orlando “Magic” komandas.

Interesanti, ka Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā dzimušais basketbolists savas karjeras laikā pārstāvējis pat divas valstsvienības. Viņš 2003. gadā ASV basketbola izlases rindās piedalījās Panamerikas spēlēs, kurās nācās samierināties ar amerikāņu standartiem ļoti pieticīgo ceturto vietu. Toreiz ASV izlases rindās spēlēja arī tādi zināmi basketbolisti kā Džošs Čildress, Emeka Okafors, Aiks Diogu, Čaks Heiss un citi. Savukārt savas dzimtenes valstsvienības rindās Gordons spēlēja vien 2017. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Vairāk nekā gadu pēc tam, kad bija aizvadījis savu karjeras pēdējo spēli NBA. Iepriekš tika runāts, ka Gordons varētu pārstāvēt Lielbritāniju Londonas olimpiskajās spēlēs, viņš sākotnēji tika iekļauts kandidātu sarakstā, bet uzbrūkošais aizsargs nevarēja ierasties laikā uz treniņnometni, tāpēc uz vietu izlasē vairs nepretendēja.