Sieviešu basketbola izlase gatavojas Eiropas čempionātam bez Jēkabsones-Žogotas. FOTO
Pirms jūnijā paredzētā Eiropas čempionāta Latvijas izlase aizvadīs 12 pārbaudes spēles.
Basketbols
2015. gada 5. maijs, 13:32

Sieviešu basketbola izlase gatavojas Eiropas čempionātam bez Jēkabsones-Žogotas. FOTO

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase otrdien gatavošanos šovasar gaidāmajam Eiropas čempionātam sākusi bez pieredzējušās Anetes Jēkabsones-Žogotas, kura ir apslimusi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā pastāstīja, Latvijas Basketbola savienības (LBS) komunikācijas vadītājs Artūrs Portnovs, pieredzējušajai Jēkabsonei-Žogotai šobrīd ir 38 grādu temperatūra, tāpēc vēl nav zināms, kad viņa pievienosies valstsvienībai, taču tas notikšot pēc viņas atveseļošanās.

Jēkabsone-Žogota izlasē atgriezīsies pēc piecu gadu pārtraukuma.

Līdz ar to Latvijas izlase gatavošanos otrdien Olimpiskajā sporta centrā (OSC) Rīgā sāka 14 spēlētāju sastāvā.

Pēc atklātā treniņa ap plkst.11.15 risināsies arī preses konference, lai informētu par komandas gatavošanos Eiropas čempionātam, kā arī vienības līdzdalību sociālajā kampaņā "Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!" - 23.maijā paredzēto gājienu un "Rozā lentītes" spēli ar Ķīnas izlasi.

Preses konferencē piedalīsies Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, LBS prezidents Valdis Voins, izlases basketbolistes un AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis.

Pirms jūnijā paredzētā Eiropas čempionāta Latvijas izlase aizvadīs 12 pārbaudes spēles. Vispirms 13.-15.maijā tā trīs mačos spēkosies ar Grieķijas izlasi, tad 22.maijā Rīgā uzņems Baltkrievijas valstsvienību, bet dienu vēlāk turpat cīnīsies ar Ķīnas komandu, pret kuru 25.maijā Rīgā veiks atbildes spēli.

No 29. līdz 31.maijam Čehijā notiks vairāku komandu turnīrs, kurā bez mājiniecēm un latvietēm piedalīsies arī Slovākijas un Japānas izlases. Pēc tam 3.jūnijā Latvijas izlase Rīgā uzņems kaimiņienes Lietuvas basketbolistes, bet jau nākamajā un aiznākamajā dienā izbraukumā spēkosies ar Zviedrijas komandu.

Kā iepriekš ziņots, starp kandidātēm ir arī pieredzējušās basketbolistes Jēkabsone-Žogota un Gunta Baško-Melnbārde, kas pievienosies valstsvienībai pēc trīs gadu pauzes. Savukārt kandidāšu sarakstā nav Elīnas Babkinas, kura šovasar nolēmusi izmēģināt spēkus Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) vienības Losandželosas "Sparks" rindās.

Latvijas izlase šovasar gaidāmajā Eiropas čempionātā cīnīsies vienā apakšgrupā ar Serbiju, Horvātiju, Krieviju un Lielbritāniju.

Gaidāmajā turnīrā piedalīsies 20 komandas, kas tika salozētas pa piecām izlasēm četrās apakšgrupās. Pēc viena apļa aizvadīšanas trīs pirmo vietu ieguvējas kvalificēsies otrajam posmam, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus, kamēr ceturto un piekto pozīciju īpašniecēm turnīrs būs beidzies.

Otrajā posmā 12 valstsvienības būs sadalītas pa sešām divās apakšgrupās. Pēcāk četru pirmo vietu ieguvējas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Ungārijā un Rumānijā norisināsies no 11. līdz 28.jūnijam.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātu sastāvs, gatavojoties Eiropas čempionātam:

Zane Eglīte, Kate Aizsila (abas - RSU/"Merks"), Ieva Krastiņa, Rūta Veidere, Ieva Kūlīte, Zenta Meļņika (visas - "TTT Rīga"), Anete Jēkabsone-Žogota (Kurskas "Dinamo", Krievija), Gunta Baško-Melnbārde ("Basket Landes", Francija), Liene Priede (Hemnicas "ChemCats", Vācija), Dita Liepkalne (Bembivres "Embutidos Pajariel", Spānija), Dita Rozenberga ("San Salvatore", Itālija), Anete Šteinberga ("Royal Castors Braine", Beļģija), Kristīne Vītola (Saragosas "Mann-Filter", Spānija), Aija Putniņa (Nantes "Reze", Francija), Kitija Laksa (Dienvidfloridas Universitātes "Bulls", NCAA).

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA