Trešdien Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā atklāta projekta "Sporto visa klase" devītā sezona.

Atklāj projekta "Sporto visa klase" devīto sezonu

Trešdien Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā atklāta projekta "Sporto visa klase" devītā sezona.

Citi sporta veidi
2022. gada 29. septembrī, 13:16

FOTO: ar "Bermudu divstūra" koncertu un Latvijas olimpiešu klātbūtni atklāj "Sporto visa klase" devīto sezonu

Jauns.lv/LETA

Trešdien Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā tika atklāta projekta "Sporto visa klase" devītā sezona.

FOTO: ar "Bermudu divstūra" koncertu un Latvijas o...

Jaunās sezonas atklāšanas pasākumā piedalījās vairāk nekā 1000 bērni, kuriem šī bija pirmā sezona projektā. Savukārt pārējiem dalībniekiem un citiem interesentiem bija iespēja sekot līdzi atklāšanas pasākumam tiešsaistē LOK "YouTube" kanālā.

Klātienē jaunieši tikās ar Latvijas olimpiešiem, izmēģināja virtuālās realitātes brilles, kā arī pārbaudīja drošības jostu nozīmi automašīnas sadursmes laikā. Tāpat skolēniem bija iespēja sajusties kā ugunsdzēsējiem, iepazīstoties ar ugunsdrošības pamatnoteikumiem un izmēģinot ugunsdzēsēju ekipējumu.

Pasākuma noslēgumā apmeklētāji un attālinātie vērotāji varēja noraudzīties dažādus interesantus priekšnesumus un "Bermudu divstūra" koncertu.

LOK jau piekto gadu projekta ietvaros arī pasniedz speciālbalvas četrās nominācijās: aktīvākā pašvaldība; aktīvā izglītības iestāde; atsaucīgākā klases audzinātāja; atsaucīgākais sporta pedagogs vai pedagoģe. Nominācijas tiek pasniegtas ar mērķi pateikties projekta dalībniekiem, kuru iesaiste, atbalsts un pašatdeve projektam ir neatsverama.

Šogad projektā piedalās 301 klase no 96 skolām. Noteikumi paredz, ka dalībniekiem jāsporto katru dienu. Iesaistītās skolas pārstāv 35 pašvaldības.

Programma "Sporto visa klase" radīta 2013. gadā ar mērķi 2. līdz 6. klašu grupām mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu, kā arī vērtēt skolēnu sekmes mācībās.