foto: Pedja Milosavljevic/SIPA
2025. gada Eiropas čempionāts basketbolā norisināsies arī Polijā
Polijas basketbola izlase uzskatāma par šī gada Eiropas čempionāta lielāko pārsteigumu.
Basketbols
2022. gada 18. septembris, 14:53

2025. gada Eiropas čempionāts basketbolā norisināsies arī Polijā

Jauns.lv/LETA

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) sestdien Polijai kā ceturtajai valstij piešķīra tiesības rīkot 2025.gada Eiropas basketbola čempionāta finālturnīru ("EuroBasket2025"), ziņo FIBA Eiropas nodaļa.

FIBA Eiropas nodaļas valde sestdien nobalsoja par Polijas kandidatūru kā vienas no 2025.gada Eiropas čempionāta grupu rīkotājām.

Polijas Basketbola federācija savu kandidatūru prezentēja valdes ārkārtas sēdē, kas notika Vācijas galvaspilsētā Berlīnē šā gada Eiropas čempionāta izšķirīgo spēļu priekšvakarā.

Jau ziņots, ka martā Latvija kļuva par vienas grupas un izšķirīgo spēļu rīkotāju, savukārt Kipra un Somija saņēma tiesības vienas grupas sacensību rīkošanai.

Ar Latviju uz finālposma rīkošanu sākotnēji konkurēja Ungārija, Krievija un Ukraina. Februārī savu kandidatūru atsauca Ungārija, bet Krievijas kandidatūra anulēta pēc iebrukuma Ukrainā. Savukārt Ukrainā šobrīd sacensības rīkot nav iespējams.

Plānots, ka 2025.gadā čempionāts, kurš būs pēc kārtas 42., notiks septembrī.

Kopš jaunā formāta ieviešanas 2015.gadā Eiropas meistarsacīkstes uzņem četras valstis, kas katra rīko vienas apakšgrupas spēles, bet viena no tām rīko arī finālposmu jeb izslēgšanas spēles.