"Red Bull Rough Ride" - unikālas enduro sacensības Zaķusalā

"Red Bull Rough Ride" ir unikālas koncepcijas sacensības, kuru no citiem enduro pasākumiem atšķir īpaši veidotie šķēršļi no smiltīm, akmeņiem, ...

gallery icon
Citi sporta veidi
2022. gada 15. septembris, 15:51

FOTO: dubļi, smiltis, akmeņi un baļķi - Zaķusalā rūc un lido enduro motocikli

Jauns.lv

Aizvadītajā sestdienā, 10. septembrī, Rīgas radio un televīzijas torņa pakājē, Zaķusalā otro gadu pēc kārtas norisinājās moto enduro sacensības "Red Bull Rough Ride".

"Red Bull Rough Ride" ir unikālas koncepcijas sacensības, kuru no citiem enduro pasākumiem atšķir īpaši veidotie šķēršļi no smiltīm, akmeņiem, baļķiem, kuri apspēlējot Rīgas radio un televīzijas tornim pieguļošo teritoriju padara trases konfigurāciju aizraujošu kā dalībniekiem, tā arī līdzjutējiem.

Skatītāji Zaķusalā ierasties sāka jau no plkst. 11, klātienē pieredzot vienreizēju motošovu, kuru tiešraidē translēja arī vairaki mediji, bet komentēja eksperti Pauls Timrots un Jānis Traubergs.

Saulainās dienas ietvaros "Red Bull Rough Ride" atgriezās arī citi pagājušā gada dalībnieki, kā arī neizpalika jaunas sejas. Zīmīgi, ka braucējiem trase šķita garāka nekā pērn, lai arī realitātē tā bija īsāka - tiesa, arī sarežģītāka.

Gluži kā pirms gada, arī 2022. gadā uz PRO klases pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Hosē Garsija no "Red Bull KTM Factory Racing Team". Aiz viņa sekoja, attiecīgi, Andris Grīnfelds, Miks Rasmanis un Kristaps Ķīlis. Amatieru klasē pie panākuma tika Andis Vītoliņš, atlikušās vietas uz pjedestāla sadalot Jānim Jēgeram un Renāram Drezim.

Spānijas motosportists Garsija šogad par izaicinošāko dēvēja trases “baseina” posmu, kura ūdens radītās šļakatas balķus padarījušas “slidenus kā ledu”.

Otro rudens sākumu pēc kārtas Zaķusala kļuva par patiesiem enduro svētkiem, kur atkal ikvienam iesaistītajam paliks atmiņā uz nākamajiem 12 mēnešiem.

Plašāku informāciju par "Red Bull Rough Ride" sacensībām, rezultātiem un fotogrāfijas var atrast www.redbull.lv mājaslapā.