foto: Paula Čurkste/LETA
Verners Kohs karjeru turpinās Nīderlandes spēcīgākajā komandā
Vernera Koha jaunā komanda Hertogenbosas "Heroes Den Bosch" pērn triumfēja Nīderlandes čempionātā.
Basketbols
2022. gada 9. septembris, 10:12

Verners Kohs karjeru turpinās Nīderlandes spēcīgākajā komandā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Verners Kohs karjeru turpinās Nīderlandes komandā Hertogenbosas "Heroes Den Bosch", informē klubs.

25 gadus vecais uzbrucējs iepriekšējo sezonu iesāka Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) "Liepājas" rindās, kur septiņās aizvadītās spēlēs vidēji izcēlās ar 19 gūtiem punktiem, 6,3 atlēkušajām bumbām un 1,7 rezultatīvām piespēlēm. Pēdējo spēli Liepājas komandā viņš aizvadīja novembrī.

Savukārt janvārī Kohs pievienojās Itālijas A sērijas vienībai Kremonas "Vanoli", kuras sastāvā Latvijas basketbolists aizvadīja 12 spēles, kurās vidēji 12,6 pavadītās minūtēs guva 4,8 punktus. Sezonu latvietis noslēdza pēc spēka otrajā līgā, pārstāvot "Piacenza".

Kohs basketbolista karjeru sāka "VEF Rīga" komandā, bet 2015.gadā parakstīja līgumu ar Spānijas augstākās līgas klubu no Saragosas. Kaut lielāko daļu sezonas latvietis aizvadīja Spānijas pēc spēka trešajā līgā, vienu maču viņš nospēlēja arī ACB līgā.

Karjeras turpinājumā Kohs vienu sezonu spēlēja Čehijas otrajā līgā, bet pēc tam 2017. gadā noslēdza līgumu ar Spānijas klubu no Kompostelas, taču mēnesi vēlāk tika izīrēts šīs valsts pēc spēka otrās līgas komandai "Ourense".

2018./2019. gada sezonu Kohs iesāka Jēkabpils komandā, bet februārī papildināja "VEF Rīga" rindas, kur pavadīja nākamās divarpus sezonas.

Hertogenbosas vienība iepriekšējā sezonā Nīderlandes čempionāta regulārajā turnīrā izcīnīja pirmo vietu. Otrajā posmā, turnīram saplūstot ar Beļģijas čempionātu, vienība bija piektā Zelta līgā, bet Nīderlandes meistarsacīkstēs izcīnīja čempiontitulu.