foto: EPA/Scanpix
"Gribu tev dot iespēju cīnīties ar mani." Taisons Fjūrijs piedāvā Džošua tuvākajos mēnešos aizvadīt cīņu
Fjūrijs par karjeras beigām paziņoja aprīlī, kad cīņā par WBC jostas saglabāšanu pieveica tautieti Dilianu Vaitu.
Citi sporta veidi
2022. gada 6. septembris, 14:02

"Gribu tev dot iespēju cīnīties ar mani." Taisons Fjūrijs piedāvā Džošua tuvākajos mēnešos aizvadīt cīņu

Jauns.lv / LETA

Pasaules čempions smagsvariem brits Taisons Fjūrijs līdz gada beigām gatavs aizvadīt cīņu ar bijušo čempionu Entoniju Džošua.

"Entonij Džošua, zinu, ka esi zaudējis [Oleksandram] Usikam un pašlaik esi bez [pasaules čempiona] jostām, bet gribu tev dot iespēju cīnīties ar mani par WBC smagsvaru čempiona titulu un regulārā čempiona nosaukumu nākamo pāris mēnešu laikā," pirmdien video paziņojumā norādīja Pasaules Boksa padomes (WBC) versijas čempions. "Esi noboksējis 12 raundus, esi labā formā, tā ka tev ir pāris mēnešu laiks."

Fjūrija un Vaildera cīņa par WBC čempiona jostu

Lielbritānijas smagsvaru bokseris Taisons Fjūrijs sestdien Lasvegasā septītajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja amerikāni Denoteju Vailderu, savā rīcībā iegūstot prestižo ...

gallery icon

Jau vēstīts, ka anglis Džošua augusta beigās atkārtoti tikās ar ukraini Usiku un atkal piedzīvoja zaudējumu pēc punktiem, nespējot atgūt Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas, kā arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) titulu.

Boksa mačs starp Džošua un leģendāro Kļičko

Britu smagsvara bokseris Entonijs Džošua sestdien Vemblija stadionā 90 000 skatītāju klātbūtnē aizraujoša scenārija cīņā ar tehnisko nokautu uzvarēja pieredzējušo ...

gallery icon

Pats Fjūrijs par karjeras beigām paziņoja aprīlī, kad cīņā par WBC jostas saglabāšanu pieveica tautieti Dilianu Vaitu.

Savukārt Usiks par iespējamo cīņu ar Fjūriju pagājušajā piektdienā norādīja, ka tā nenotikšot šogad. "Šogad tas nenotiks pavisam droši," teica Usiks. "Esmu pilnībā vesels, man nav savainojumu, bet ir vecas traumas, kas jāsadziedē. Man nepieciešami vismaz pāris mēneši lai atgūtos."

Usiks nokautē Beljū un saglabā četras pasaules čempiona jostas

Ukraiņu boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks svētdien Mančestrā astotajā raundā nokautēja mājinieku Toniju Beljū, saglabājot savas četras pasaules čempiona jostas.

gallery icon

34 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 33 cīņas. Viņa kontā 32 uzvaras, no kurām 23 priekšlaicīgas, un viens neizšķirts. Pret ASV bokseri Deonteju Vailderu  2020.gada februārī izcīnīto WBC čempiona jostu viņš aizstāvējis divas reizes.