foto: ekrānuzņēmums no video
"Iedomājos, ka varētu izdarīt vismaz kaut ko labu" - Andoras skrējēja rīcība sacensībās aizkustina
Pārējie sportisti turpināja skrējienu, bet Karabana, kurš bija grupas aizmugurē, apstājās un mēģināja palīdzēt dānim piecelties
Citi sporta veidi
2022. gada 16. augusts, 18:58

"Iedomājos, ka varētu izdarīt vismaz kaut ko labu" - Andoras skrējēja rīcība sacensībās aizkustina

Jauns.lv / LETA

Andoras skrējējs Nahuels Karabana pēc tam, kad otrdien Eiropas čempionātā vieglatlētikā 3000 metru šķēršļu skrējienā palīdzēja piecelties savam konkurentam, norādīja, ka tas nepadara viņu par varoni.

Dānijas skrējējs Aksels Vangs-Kristensens skrējiena sākumā bija viens no līderiem, taču pēc tam piedzīvoja kritienu pie šķēršļiem.

Pārējie sportisti turpināja skrējienu, bet Karabana, kurš bija grupas aizmugurē, apstājās un mēģināja palīdzēt dānim piecelties, taču, kad tas nebija iespējams, viņš centās Vangam-Kristensenam palīdzēt tikt nost no skrejceliņa.

"Viņš varēja būt guvis nopietnu savainojumu," teica Karabana, piebilstot, ka viņš nolēmis palīdzēt, jo viņam šajās sacensībās neveicās. "Iedomājos, ka varētu izdarīt vismaz kaut ko labu, un lēmu par labu palīdzēšanai. Nejūtos kā varonis."

Andoras skrējējam skatītāji veltīja ovācijas, kamēr viņš pabeidza skrējienu pēdējais, atpaliekot vairāk nekā minūti no skrējiena uzvarētāja itāļa Osamas Zoglami.

foto: AP/Scanpix
Andoras skrējējs Nahuels Karabana

"Tas mani tiešām padarīja laimīgu un parādīja, ka esmu izdarījis kaut ko labu," Karabana atsaucās uz skatītāju reakciju.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā Minhenē norisināsies līdz 21.augustam.