foto: LNNS/Sportacentrs.lv
Ovsjaņņikovs šoudauna turnīra "Liepājas Dzintars" pirmajā dienā uzvar trijās no četrām spēlēm
Latvijas vadošais šoudaunda spēlētājs Deniss Ovsjaņņikovs.
Citi sporta veidi
2022. gada 21. jūlijs, 23:40

Ovsjaņņikovs šoudauna turnīra "Liepājas Dzintars" pirmajā dienā uzvar trijās no četrām spēlēm

Jauns.lv/LETA

Latvijas vadošais šoudaunda spēlētājs Deniss Ovsjaņņikovs ceturtdien Liepājā uzvarēja trijās no četrām starptautisko šoudauna sacensību "Liepājas Dzintars" spēlēm.

Ovsjaņņikovs divos setos uzvarēja sāncenšus no Vācijas un Francijas, bet trijos setos zaudēja Čehijas sportistam. Vēl viens spēlētājs no Francijas nebija ieradies, tādējādi Latvijas sportists saņēma tehnisko uzvaru.

Tas ļāva Latvijas sportistam ierindoties pirmajā vietā grupā.

Vēl no mājiniekiem Artūrs Korjaks un Imants Elstiņš uzvarēja vienā no trim spēlēm, bet visos trīs mačos zaudēja Raimonds Briežkalns, Guntars Spalviņš, Indulis Bumbieris un Aigars Bušs.

Tikmēr sieviešu sacensībās Liene Celmiņa uzvarēja spēlētājas no Itālijas un Vācijas, kā arī pārspēja citu mājinieci Agiju Tēraudu.

Citās cīņās Diāna Dubrovska un Elīze Strazdiņa uzvarēja vienā no trijiem mačiem, bet pa četriem zaudējumiem cieta Tērauda un Viktorija Dukaļska.

Sacensības līdz 24. jūlijam notiks Liepājas Neredzīgo biedrības telpās, Ganību ielā 197/205. Sacensību norisei līdzi tiešraidē var sekot Latvijas Neredzīgo sporta savienības (LNSS) kanālā platformā "YouTube", kā arī klātienē. Sacensības katru dienu norit no plkst.9 līdz plkst.18.30.

Šoudaunu spēlē cilvēki ar redzes traucējumiem, un tas ir līdzīgs galda hokejam. To spēlē divi cilvēki uz galda, kas aprīkots ar diviem vārtiem galda galos. Spēles mērķis ir ar nūju iesist bumbiņu pretinieka vārtos, sitot to pa galda virsmu un netrāpot pa sānu sienām.

Spēlētāji aizvada maču ar speciālām brillēm, kas neļauj redzēt notiekošo uz laukuma. Uztvert spēles gaitu palīdz speciāla kaučuka bumbiņa ar diviem skaņu radošiem elementiem tās iekšienē.