foto: Evija Trifanova/LETA
Karatists Kalvis Kalniņš kvalificējas Pasaules spēlēm
Latvijas vadošais karatists Kalvis Kalniņš.
Citi sporta veidi
2022. gada 30. jūnijs, 16:58

Karatists Kalvis Kalniņš kvalificējas Pasaules spēlēm

Jauns.lv / LETA

Latvijas karatists Kalvis Kļaviņš kvalificējies Pasaules spēlēm, ziņo Jelgavas pašvaldība.

No 7. līdz 17. jūlijam ASV pilsētā Birmingemā notiks 11.Pasaules spēles - sporta forums, kas notiek reizi četros gados un kurā sportisti sacenšas sporta veidos un disciplīnās, kas nav iekļauti olimpiskajās spēlēs.

Kalvis Kalniņš aizvada Tokijas olimpisko spēļu karatē turnīru

Latvijas karatē cīkstonis Kalvis Kalniņš ceturtdien nesasniedza Tokijas olimpisko spēļu turnīra pusfinālu, četrās cīņas tiekot pie vienas uzvaras.

gallery icon

"Pasaules spēlēs piedalīsies astoņi labākie karatisti katrā svara kategorijā. Manā svara kategorijā viens no dalībniekiem guva traumu un es kā nākamais pēc reitinga ieguvu šo iespēju piedalīties. Šādu iespēju nedrīkst laist vējā," Jelgavas pašvaldības iestādei "Sporta servisa centrs" pastāstīja Kalniņš, kurš startēs svara kategorijā līdz 60 kilogramiem.

Karatē ir neolimpiskais sporta veids, tomēr lielās popularitātes Āzijā dēļ tas tika iekļauts Tokijas olimpisko spēļu programmā. Kalniņš kļuva par vienīgo Latvijas karatistu, kurš ir piedalījies olimpiskajās spēlēs, izcīnot septīto vietu.

Karatists Kalvis Kalniņš dodas uz olimpiskajām spēlēm

Karatists Kalvis Kalniņš dodas uz olimpiskajām spēlēm.

gallery icon

2024. gada Parīzes olimpisko spēļu programmā karatē savu vietu nav saglabājis, līdz ar to šobrīd Pasaules spēles šī sporta veida pārstāvjiem ir vērienīgākais un nozīmīgākais sporta forums.