foto: pressinphoto/Sipa USA/ Vida Press
Alvaro Morata pamet Turīnas "Juventus"
Spānijas izlases uzbrucējs Alvaro Morata.
Futbols
2022. gada 30. jūnijs, 14:20

Alvaro Morata pamet Turīnas "Juventus"

Jauns.lv / LETA

Spāņu uzbrucējs Alvaro Morata no Itālijas A sērijas kluba Turīnas "Juventus" atgriezīsies Madrides "Atletico" vienībā, ceturtdien pavēstīja itāļu komanda.

Morata pēdējās divas sezonas Turīnas komandā atradās uz īres tiesībām, taču tagad vienība lēmusi, ka spēlētājs izmaksājot pārāk dārgi.

Pirms aizvadītās sezonas Morata uz gadu atkārtoti papildināja "Juventus", īres līgumā nosakot 10 miljonu eiro kompensāciju un iespēju spēlētāju izpirkt par 45 miljoniem. "Juventus" bija tiesības pagarināt īri par 10 miljoniem arī uz nākamo sezonu, samazinot izpirkuma maksu līdz 35 miljoniem eiro.

Tomēr Turīnas vienība no šādas iespējas ir atteikusies, mēģinot samazināt gan īres, gan izpirkuma maksu. Kā vēsta Itālijas mediji, "Juventus" piedāvājuši spāņu klubam par uzbrucēju vien 15 miljonus eiro.

"Atletico" rindās Morata varētu ieņemt Luisa Suaresa vietu, ja urugvajietis nepagarinās līgumu. Pagaidām Suaress to nav izdarījis un pats izteicis vēlmi pārstāvēt Argentīnas grandu "River Plate".

Savas karjeras laikā 29 gadus vecais Morata pārstāvējis pašmāju klubus Madrides "Real" un "Atletico", itāļu "Juventus" un Anglijas premjerlīgas komandu Londonas "Chelsea".

Uzbrucējs divreiz triumfējis UEFA Čempionu līgā, Spānijas "La Liga" un A sērijā, izcīnījis UEFA Eiropas līgas trofeju, UEFA Superkausu, kā arī Anglijas FA kausu. Tāpat Morata trīs reizes uzvarējis Itālijas kausā un divreiz Spānijas kausa izcīņā.

Ar Spānijas U-19 un U-21 izlasēm uzbrucējs triumfējis Eiropas čempionātos, bet nacionālās izlases rindās aizvadījis 56 spēles un guvis 26 vārtus.