Citi sporta veidi
2022. gada 23. jūnijs, 12:41

Trenere no noslīkšanas izglābj ASV mākslas peldētāju, kura baseinā zaudēja samaņu

Jauns.lv

25 gadus vecajai amerikāņu mākslas peldētājai Anitai Alvaresai trešdien Budapeštā pasaules čempionāts varēja izrādīties liktenīgs. Sportistei baseinā draudēja noslīkšana, bet viņu izglāba trenere Andrea Fuentesa.

Spāniete Fuentesa, četrkārtējā olimpiskā medaļniece sinhronajā peldēšanā, ielēca baseinā pēc tam, kad trenere pamanīja, ka viņas audzēkne Alvaresa baseinā zaudējusi samaņu un sāk slīkt. Viņa bija pabeigusi savu rutīnas fināla solo uzstāšanos.

Alvaresai tika sniegta medicīniskā palīdzība turpat pie baseina, bet pēc tam sportisti ar nestuvēm nogādāja mediķu aprūpē.

foto: Ekrānuzņēmums
Trenere Andrea Fuentesa (pa kreisi) ar glābēju nogādā krastā mākslas peldētāju Anitu Alvaresu, kura baseinā zaudēja samaņu.

Tā bija otrā reize, kad Fuentesai nācās glābt Alvaresu. Pērn olimpiskās kvalifikācijas sacensību laikā trenere ielēca baseinā, un kopā ar Alvaresas peldēšanas partneri Lindi Šrēderi aizvilka viņu drošībā.

"Anitai ir daudz labāk, viņa jau ir atguvusies. Godīgi sakot, tas bija ļoti biedējoši," trešdien spāņu laikrakstam "Marca" sacīja Fuentesa.

"Es atkal ielecu baseinā, jo redzēju, ka neviens, neviens glābējs nelec iekšā. Es mazliet nobijos, jo viņa neelpoja, bet tagad viņai ir labi. Viņai ir jāatpūšas," stāstīja trenere.

ASV mākslas peldēšanas "Instagram" lapā Fuentesa sacīja, ka ceturtdien ārsti novērtēs 25 gadus veco Alvaresu, pirms tiks pieņemts lēmums par viņas dalību piektdienas komandas pasākumā.