foto: Zumapress/Scanpix
Futbola faniem par seksu un ballēšanos Pasaules kausa laikā draudēs cietumsods
Britu futbola fanu tradicionālā "iesildīšanās" pirms spēlēm.
Futbols
2022. gada 21. jūnijs, 12:57

Futbola faniem par seksu un ballēšanos Pasaules kausa laikā draudēs cietumsods

Jauns.lv / LETA

Šogad no 21. novembra līdz 18. decembrim pirmo reizi vēsturē futbola Pasaules kauss notiks Arābu valstī – Katarā. Sporta karaļa cienītājiem nāksies ne vien iepazīt maz pazīstamu kultūru, bet arī nāksies atteikties no vairākām šim sporta forumam ierastām blakuslietām.

Britu futbola faniem ir ne tā glaimojošākā reputācija visā pasaulē, tāpēc tieši viņi jau laikus tiek brīdināti, ka Katarā gaidāmais Pasaules kauss krietni atšķirsies no visām iepriekšējām šāda mēroga sacensībām. Britu līdzjutējiem medijos tiek brīdināti, ka vienas nakts sakari šajā islamticīgajā valstī var novest pat pie septiņiem gadiem cietumā. Vienīgais glābiņš šajā situācijā ir doties uz futbola forumu ar savu dzīvesbiedri. Turklāt tai tiešām obligāti jābūt sievietei, jo arī homoseksuālisms šajā valstī joprojām ir strikti aizliegts un draud arī ar vairākiem gadiem aiz restēm.

Katara. Ikdienas ainiņas

gallery icon

Kā britu medijiem stāsta policijas pārstāvji, par vienas nakts sakariem ir noteikti jāaizmirst, tāpat arī par tradicionālo ballēšanos: “Kārtīgas balēšanās nebūs vispār. Ikvienam tas ir jāiekaļ galvā, ja vien nevēlas riskēt nokļūt cietumā. Šī gada Pasaules kausā pirmo reizi būs seksa aizliegums. Faniem ar to ir jārēķinās. Tāpat arī ierastā iedzeršanas kultūra pēc spēlēm ir stingri aizliegta. Šī faniem varētu būt ļoti smags un nepatīkams čempionāts,” sarunā ar “Daily Star” skaidro kāds iekšlietu sistēmai pietuvināts cilvēks.