Basketbols
2022. gada 17. jūnijs, 23:59

Šmita pārstāvētā "Barcelona" zaudē ACB finālsērijas trešajā spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva piecus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) finālsērijas trešajā spēlē, viņa pārstāvētajai "Barcelona" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Barcelona" izbraukumā ar rezultātu 66:81 (16:21, 23:25, 14:20, 13:15) piekāpās Madrides "Real", kas sērijā līdz trīs uzvarām atgriezās vadībā, panākot 2-1.

Lai nosargātu Spānijas čempiontitulu, barseloniešiem jāuzvar nākamajās divās spēlēs.

Šmits piektdien laukumā bija 20 minūtes un 19 sekundes, realizējot abus metienus no spēles, vienu divu un otru trīs punktu vērtībā.

Valmierietis arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, divreiz pārkāpa noteikumus, tika pie negatīva +/- rādītāja (-3) un iekrāja četrus efektivitātes koeficienta punktus.

"Barcelona" komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Kails Kurics, bet uzvarētājiem 14 punktus guva, piecas bumbas zem groziem izcīnīja un trīs bumbas pārtvēra Gabriels Deks.

Ceturtdaļfinālā "Barcelona" ar 2-0 uzvarēja Grankanārijas "Herbalife", bet pusfinālā ar 3-1 guva virsroku pār Badalonas "Joventut" vienību, kuru pārstāv Artūrs Žagars un Krišs Helmanis.

Madridieši vispirms ar 2-0 pārspēja Mārča Šteinberga pārstāvēto Manrezas "Baxi", bet pēc tam ar 3-0 pieveica Artūra Kuruca pārstāvēto Vitorijas "Baskonia".

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".