foto: LETA
"Daugavas" stadiona teritorijā plāno ierīkot slēgto futbola halli
"Daugavas" stadions.
Futbols
2022. gada 8. jūnijs, 13:52

"Daugavas" stadiona teritorijā plāno ierīkot slēgto futbola halli

Jauns.lv / LETA

"Daugavas" stadiona teritorijā Rīgā plānots uzbūvēt slēgto futbola halli ar 100x70 metru izmēra mākslīgo laukumu, informēja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Projekts tiks realizēts LFF slēgto futbola haļļu būvniecības programmas ietvaros sadarbībā ar valsts SIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"".

LFF valde apstiprinājusi halles projektu, un patlaban kopā ar "Daugavas stadionu" izstrādā sadarbības līgumu projekta realizēšanai.

Halles uzstādīšanas darbi tiek plānoti 2023.gada vasaras beigās.

LFF prezidents Vadims Ļašenko norāda, ka ar pašlaik pieejamajām slēgtajām futbola hallēm nepietiek, lai nodrošinātu Rīgas klubus un jauniešus ar labiem un pieejamiem apstākļiem, īpaši gada aukstajos mēnešos. 

Šī gada sākumā tika atklāta mazā izmēra halle Rēzeknē, bet kopumā LFF programma četros gados paredz realizēt septiņus slēgto futbola haļļu projektus dažādās Latvijas vietās. LFF partneris šīs programmas īstenošanā ir Slovēnijas uzņēmums "Duol".

Šogad plānots uzsākt slēgtās halles būvniecību Liepājā, kur tā paredzēta stadiona "Olimpija" teritorijā. Halles atvēršana paredzēta rudenī.

Slēgto futbola haļļu būvniecības programma ar LFF līdzfinansējumu tiek realizēta sadarbībā ar vietējām pašvaldībām un citiem partneriem.