foto: AFP/Scanpix
Latvijas eksčempions Rovanpere uzvar trešajā WRC posmā pēc kārtas un nostiprinās kopvērtējuma vadībā
Kalle Rovanpera.
Citi sporta veidi
2022. gada 22. maijs, 20:57

Latvijas eksčempions Rovanpere uzvar trešajā WRC posmā pēc kārtas un nostiprinās kopvērtējuma vadībā

Jauns.lv / LETA

Divkārtējais Latvijas čempions, Somijas pilots Kalle Rovanpere svētdien nodrošināja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas ceturtajā posmā - Portugāles rallijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

21 gadu vecais soms izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas un nostiprinājās kopvērtējuma līderpozīcijā. Turklāt Rovanpere ("Toyota Gazoo") guva papildu piecus punktus par uzvaru pēdējā ātrumposmā.

Rovanpere par līderi kļuva sestdien pēc 15.ātrumposma, kurā bija 13 sekundes ātrāks par savu sāncensi un komandas biedru, britu Elfinu Evansu, kuru noslēgumā apdzina par 15,2 sekundēm. Trešās vietas ieguvējs Dani Sordo no Spānijas ("Hyundai Shell Mobis") atpalika vairāk nekā divas minūtes, cīņā par pēdējo pozīciju uz goda pjedestāla pārspējot japāni Takamoto Kacutu ("Toyota Gazoo NG") un beļģi Tjerī Nevilu ("Hyundai Shell Mobis").

Iepriekš nedēļas nogalē no rallija izstājās slavenie Francijas piloti Sebastjans Lēbs ("M-Sport Ford") un Sebastjans Ožjē ("Toyota Gazoo"). Lēbs un Ožjē, kuri aizņēma pirmās divas vietas Montekarlo rallijā, negrasās aizvadīt pilnu sezonu un nestartēja iepriekšējos divos posmos.

Kopvērtējuma līderis ar 106 punktiem ir Rovanpere, kurš tuvāko sekotāju Nevilu apsteidz par 46 punktiem.

Pērn savu astoto WRC titulu karjerā izcīnīja Ožjē.