foto: LETA (Edijs Pālēns)
Ābols: nav laika nokārt galvu
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Rodrigo Ābols treniņā 2022. gada Pasaules čempionātā hokejā ''Nokia'' arēnā Tamperē.
Hokejs
2022. gada 14. maijs, 16:45

Ābols: nav laika nokārt galvu

Jauns.lv / LETA

Pēc zaudētas spēles Latvijas hokejistiem nav laika nokārt galvu, jo jāgatavojas nākamajai spēlei, sarunā ar žurnālistiem pēc rīta treniņa teica izlases kapteinis Rodrigo Ābols.

Piektdien Latvijas valstsvienība sāka pasaules čempionātu ar neveiksmi pret ASV, zaudējot ar 1:4, taču jau šodien stāsies pretī mājiniecei Somijai.

Latvijas hokeja izlase Tamperē spēkojas ar ASV

gallery icon
34

"Protams, zaudējumi vienmēr ir jāaizmirst pēc iespējas ātrāk," teica Ābols. "No rīta tika izrunātas kļūdas, ko pieļāvām. Nav laika nokārt galvu pēc zaudējumiem, tāpat kā nav laika staigāt paceltu galvu pēc uzvarām."

Komandas kapteinis norādīja, ka sapulcē tika pievērsta uzmanība tam, ka ir jāuzlabo disciplīna, jo Latvija uz noraidīto soliņa, lai gan pavadīja tikpat minūtes, cik ASV hokejisti, sniedza pārāk daudz iespēju spēlēt nevienādos sastāvos.

"Devām pārāk daudz vairākumus. Tas, ko viņi iemeta, man liekas, ka mēs vienkārši uzdāvinājām momentu, nebija tā, ka viņi mūs apspēlēja," skaidroja kapteinis. "Ja paskatās uz "goliem" vairākumā, mēs nevaram atstāt Elvi [Merzļikinu] tādās situācijās. Arī otrais "gols" - ripu nedabūjām kaut kur dziļumā, uzreiz pretuzbrukums un vārti."

Savukārt, kā norāda Ābols, pret Somijas hokejistiem Latvija ir spēlējusi daudz, tāpēc pretinieks ir pazīstams. "Zinām, viņi spēlē tādu pragmatisks hokeju. Varētu teikt gudru. Ja var, tad mēģina uzsēsties, bet, ja nevar, tad atkāpjas neatkarīgi no tā, pret ko viņi spēlē," Somijas spēlēto hokeju īsi raksturoja kapteinis.

Latvijas hokejists izcēla, ka šovakar laukumā sagaida redzēt pavisam savādāku spēli nekā tas bija pret ASV. Mačs noteikti varētu būt mierīgāks gan no Latvijas, gan Somijas puses, taču tas nenozīmē, ka spēle būs lēnāka. "Ja ir pilnas tribīnes, un ir atmosfēra, tad mūsu uzdevums būs šīs tribīnes padarīt klusākas," piebilda Ābols.

Pēc spēles pret Somiju Latvijai pirmdien paredzēts mačs ar Norvēģiju, 19.maijā pretī stāsies Čehija, un dienu vēlāk Latvija cīnīsies ar Austriju. 22.maijā Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs ar maču pret Zviedriju.