foto: EPA/Scanpix
Latvijas un Somijas spēles apmeklējums faniem izmaksās ļoti sālīti
Somijas izlases līdzjutēji aizpildījuši Tamperes "Nokia" arēnas tribīnes, tomēr pirmajā spēlē savu komandu atbalstīja kūtri un klusi.
Hokejs
2022. gada 14. maijs, 10:11

Latvijas un Somijas spēles apmeklējums faniem izmaksās ļoti sālīti

Māris Siliņš

Jauns.lv

Pasaules čempionātā hokejā īpaši dārgas ieejas kartes ir uz mājinieces Somijas izlases spēlēm, labāko biļešu cenai sasniedzot vairākus simtus eiro. Pieprasījums ir liels, tomēr uz šodienas spēli Tamperē pret Latviju biļetes vēl ir pieejamas.

Neraugoties uz to, ka pasaules čempionāta biļešu tidzniecības pirmajās dienās ieejas kartes uz mājinieku spēlēm tika izpirktas zibenīgā ātrumā, uz Latvijas un Somijas izlašu spēli rīkotāji bija atstājuši rezerves un biļetes ir brīvi nopērkamas jau pāris nedēļas. Arī spēles dienas rītā, kad tirdzniecībā atkal parādījušās dažas vietas otrā stāva tribīnē aiz vārtiem, pēdējās rindās pie pašiem griestiem. Tās ir lētākās biļetes uz šo spēli un maksā 105 eiro. Citās vietās augšējos sektoros biļešu cena ir 145 eiro. Plašāka biļešu pieejamība bija "Nokia" arēnas pirmajā stāvā, kur laukuma galā un stūros par ieejas karti jāatstāj 175 eiro, par vietām centrālajos sektoros 215 eiro. Vai tā ir adekvāta cena par divu dažādu līmeņu komandu spēli, kuras uzvarētājs ar lielu varbūtības iespēju jau ir zināms, lai lemj katrs spēles apmeklētājs pats pēc sava maciņa biezuma un gaidāmās cīņas ekspektācijām.

Rosība hokeja fanu teltī pie "Arēnas Rīga", kad Latvija spēkojas ar ASV

gallery icon

Tamperes policija šorīt ziņo, ka pirmā pasaules čempionāta diena pilsētā aizvadīta pat mierīgāk nekā jebkura cita ikdienas piektdiena. Dažas reizes nācies palīdzēt “Nokia” arēna stjuartiem sīkos konfliktos, taču kopumā hokeja fani uzvedušies ļoti solīdi. Mierīgajā Tamperē vietējos iedzīvotājus vairāk satraukuši neierasti sastrēgumi pilsētas centrā, kad Somijas izlases līdzjutēji devās uz arēnu.

Somijas un Norvēģijas izlašu spēli apmeklēja 11 413 skatītāji, kuri notiekošo lielākoties vērojuši kā teātra izrādi. Sportacentrs.com žurnālists Ulvis Brože sociālajos tīklos rakstīja, ka pat no otrā stāva tribīņu pēdējām rindām varējis sadzirdēt spēlētāju un treneru sarunas laukumā. Iespējams, kūtro somu iekustināšanai pietrūka lielāka intriga laukumā vai lielāks izdzertā alus daudzums. Tas “Nokia” arēnā ir stipri dārgs, par 0,4 tilpuma glāzi tiek prasīti 8,90 eiro.

Arī Latvijas izlases atbastītāju skaits dārgo viesnīcu un biļešu dēļ pagaidām ir mazāks nekā ierasti pasaules čempionātos. Tas noteikti būs ievērojami lielāks nākamās nedēļas nogalē, kad daudzi līdzjutēji pošas apmeklēt spēles pret Čehiju, Austriju un Lielbritāniju.