foto: AP/Scanpix
Slovākijas hokejisti čempionāta pirmajā mačā uzvar Franciju
Olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāti slovāki uzvarēja ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:2, 1:0).
Hokejs
2022. gada 13. maijs, 19:00

Slovākijas hokejisti čempionāta pirmajā mačā uzvar Franciju

Jauns.lv / LETA

Slovākijas vīriešu hokeja izlase piektdien Helsinkos pasaules čempionāta pirmajā mačā uzvarēja Franciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāti slovāki uzvarēja ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:2, 1:0).

Pirmā perioda vidū Slovākiju vadībā izvirzīja Pavols Regenda, kurš vārtu priekšā izpildīja metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi, bet otrās trešdaļas otrajā minūtē Tomāšs Tatars ar spēcīgu metienu ieraidīja atlēkušo ripu vārtos un panāca 2:0. Trešdaļas septītajā minūtē Antonī Rešs pēc uzvarēta iemetiena izpildīja metienu no zonas vidus un panāca 1:2, bet sešas minūtes vēlāk saspēli pāri visam laukumam ar precīzu metienu noslēdza Žordans Perē - 2:2.

Arī pirms trešā perioda slovāki bija vadībā, jo divas minūtes pirms trešdaļas beigām Samuels Takāčs pretī vārtiem pārcēla ripu pāri pretinieku vārtsargam. Astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām Regenda ieraidīja ripu tukšos vārtos un uzstādīja galarezultātu 4:2.

Plkst.20.20 laukumā dosies Vācija un Kanāda. Vēl A apakšgrupā cīnīsies Šveice, Dānija, Kazahstāna un Itālija.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies no 13. līdz 29.maijam.