foto: AFP/Scanpix
Merzļikins stāsta, kā saņēmis piedāvājumu izkauties
Domājot par pasaules čempionātu, Elvis Merzļikins atteicies no piedāvājuma izvicināt dūres.
Hokejs
2022. gada 29. aprīlis, 13:30

Merzļikins stāsta, kā saņēmis piedāvājumu izkauties

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina viena no kļūdām līdzšinējā Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā bijusi domāt par pretinieku spēlētāju statistiku, atzina latviešu hokejists.

Jau ziņots, ka Merzļikins ceturtdien sekmēja Kolumbusas "Blue Jackets" komandas uzvaru NHL regulārā čempionāta priekšpēdējā spēlē. "Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (1:0, 1:1, 3:1) uzvarēja Stenlija kausa iepriekšējo divu sezonu čempioni Tampabejas "Lightning".

"Šī mums bija ļoti svarīga uzvara, jo īpaši mūsu līdzjutējiem. Arī man bija svarīgi uzvarēt pēdējā mājas spēlē," pēcspēles preses konferencē atzīmēja Merzļikins.

Latviešu vārtsargam šajā mačā bija domstarpības ar "Lightning" kauslīgo uzbrucēju Patriku Marūnu, kurš mača pēdējā minūtē Merzļikinam draudzīgi piedāvājis izkauties.

"Viņš man pāris reizes iesita ar nūju un es uz to atbildēju. Nekā traka tur nesaskatu, tāds ir hokejs. Viņš aicināja mani kauties, bet es atteicu, jo bija mača pēdējā minūte, un, ja godīgi, man pret viņu nebūtu nekādu iespēju. Sauciet mani par mīksto un es to pieņemšu. Tuvojas pasaules čempionāts un es negribētu, piemēram, lauztu degunu," stāstīja Merzļikins.

Latvijas vārtsargs savā trešajā NHL sezonā aizvadījis 58 spēles, kas ir gandrīz tikpat, cik iepriekšējās divās kopā.

"Nesaku, ka esmu debitants, taču šeit man joprojām ir daudz kā jauna, jauni metieni. Spēlējot ar dažādām komandām, ir dažādas domas. Mana kļūda bija domāt par pretinieku statistiku, bet tad sapratu, ka uz to nav jāskatās un ir jākoncentrējas tikai par savu spēli. Tas ir hokejs un vienalga, kas tev stājas pretī. Nākamā sezona jāsāk ar tādu pašu pieeju, neskatoties uz pretiniekiem," pauda hokejists.

Ceturtdienas mačā Merzļikins atvairīja 25 no 27 ripām un tika atzīts par spēles otro zvaigzni.

Merzļikins šosezon laukumā devies 58 mačos, kuros svinējis 27 uzvaras, vidēji ielaidis 3,23 ripas un atvairījis 90,6% metienu.

"Blue Jackets" sezonu noslēgs piektdien, kas viesosies pie uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētās Pitsburgas "Penguins". Bļugers būs vienīgais latvietis, kurš šosezon spēlēs Stenlija kausa izcīņā.