foto: Patrīcija Eglīte/LETA
LFF nobalso par krievu valodas atzīšanu par oficiālo FIFA valodu; organizāciju pamet Apelāciju komitejas loceklis
Futbols
2022. gada 27. aprīlis, 16:15

LFF nobalso par krievu valodas atzīšanu par oficiālo FIFA valodu; organizāciju pamet Apelāciju komitejas loceklis

Jauns.lv / LETA

Eduards Žabko, protestējot pret Latvijas Futbola federācijas (LFF) balsojumu Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) kongresā, neturpinās darbu LFF Apelāciju komitejā, teikts Žabko publiskajā vēstulē.

Marta beigās notikušajā FIFA kongresā 187 no 191 delegāta balsoja par krievu valodu kā vienu no sešām oficiālajām FIFA valodām.

Žabko raksta, ka pēc šāda LFF balsojuma neredz iespēju turpināt savu darbu laikā, kad visas pasaules sporta organizācijas norobežojas no Krievijas un Baltkrievijas. Viņš iesniedzis LFF prezidentam Vadimam Ļašenko iesniegumu par atkāpšanos no Apelācijas komitejas pienākumu pildīšanas.

"Gribu uzsvērt, ka man nav ne mazāko pretenziju pret jebkuru valodu, jo īpaši krievu valodu, kuru lietoju ikdienā, komunicējot gan Latvijā, gan ārpus tās, taču uzskatu, ka šis bija ļoti nepiemērots laiks tās apstiprināšanai par vienu no FIFA oficiālajām valodām," raksta Žabko.

Viņš uzskata, ka Krievija un Baltkrievija šādu balsojumu var uztvert kā FIFA atbalstu tās darbībām saistībā ar karu Ukrainā.

Žabko, kurš Apelāciju komitejā strādāja nepilnus divus gadus, aicina LFF biedrus piektdienas kongresā atbalstīt viņa izvēli - balsot par viņa darbības apturēšanu komitejā. Tāpat viņš aicina arī nākotnē nopietni izvērtēt katru kandidātu uz jebkuru amatu LFF.