foto: Sintija Zandersone/LETA
Baumanis pievienojas Hansenu meitaskomandai un startēs Eiropas čempionātā rallijkrosā
Jānis Baumanis.
Citi sporta veidi
2022. gada 27. aprīlis, 15:05

Baumanis pievienojas Hansenu meitaskomandai un startēs Eiropas čempionātā rallijkrosā

Jauns.lv / LETA

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumais pievienojies "Hansen Motorsport" meitaskomandai "#YellowSquad" un šajā sezonā startēs Eiropas rallijkrosa čempionātā, ziņo pasaules meistarsacīkšu rīkotāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Baumanis aizvadīs pilnu sezonu, startējot ar "Peugeot 208" spēkratu.

Baumanis pērn startēja "Euro RX1" klasē "ESmotorsport" sastāvā. Mājas posmā Rīgā viņš svinēja uzvaru, bet čempionāta kopvērtējumā ieņēma trešo vietu.

Latvijas pilots rallijkrosa apritē augstākajā līmenī startē kopš 2014.gada, kad izcīnīja trešo vietu "Super1600" (tagad "Euro RX3") klasē. Nākamajā gadā viņš šajā klasē kļuva par čempionu un debitēja "Supercar" klasē Hansenu attīstības komandas sastāvā.

2016.gadā viņš startēja "Austria" komandas sastāvā, bet nākamos trīs gadus bija STARD paspārnē, 2019.gadā pasaules čempionāta ieskaitē divreiz kāpjot uz goda pjedestāla. 2020.gadā latvietis piedalījās "Projekt E" klases jeb elektroauto sacensībās.

Eiropas čempionāta RX1 ieskaitē šosezon paredzēti seši posmi, viens no tiem septembra sākumā Rīgā. Pasaules čempionāta un Eiropas meistarsacīkšu sezona sāksies 21. un 22.maijā Ungārijā.