foto: Zumapress/Scanpix
Slovākijas labākajam basketbolistam sezona, visticamāk, beigusies
Vladimirs Brodzianskis tiek uzskatīts par pēdējo gadu pārliecinoši labāko Slovākijas basketbolistu. Viņš arī ir neapšaubāms valstsvienības līderis.
Basketbols
2022. gada 21. aprīlis, 16:17

Slovākijas labākajam basketbolistam sezona, visticamāk, beigusies

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola izlases pretinieces Slovākijas spēka uzbrucējs Vladimīrs Brodzianskis savainojuma dēļ nevarēs spēlēt vismaz divus mēnešus, ziņo viņa pārstāvētā Spānijas komanda Badalonas "Joventut".

Brodzianskis traumu guva pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā.

Vienība ziņo, ka slovākam ir labās kājas potītes trešās pakāpes sastiepums. Klubs lēš, ka atlabšanas periods prasīs vismaz astoņas nedēļas, tādējādi Brodzianskim sezona, visticamāk, ir noslēgusies.

2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmā posma pēdējā spēlē Slovākijai 3.jūlijā jātiekas ar Latviju. Slovākijas izlase, kas visās četrās spēlēs piedzīvojusi zaudējumus, tikpat kā atvadījusies no izredzēm spēlēt otrajā posmā, turpretī latvieši jau nodrošinājuši vietu nākamajā fāzē.

Brodzianskis kvalifikācijas pirmajā kārtā četrās spēlēs vidēji guvis 21 punktu, izcīnījis 6,5 atlēkušās bumbas, atdevis trīs rezultatīvas piespēles un bloķējis vienu metienu.