Hokejs
2022. gada 29. marts, 10:58

No Latvijas hokeja izlases aiziet arī Gints Meija

Jauns.lv / LETA

Ilggadējais Latvijas izlases hokejists Gints Meija savu karjeru valstsvienībā ir noslēdzis, sportists atklājis laikrakstam "Latvijas Avīze".

"Vienmēr bijis liels gods pārstāvēt Latvijas izlasi, allaž ar prieku esmu atsaucies treneru aicinājumam un izbaudījis laiku, kad plecu pie pleca ar pārējiem spēlētājiem aizstāvējām valsts karoga krāsas," izdevumā citēts 34 gadus vecais hokejists. "Lēmums beigt šo karjeras posmu ir izsvērts, uzskatu, ka šis ir īstais brīdis."

Meija Latvijas izlases rindās spēlējis divās olimpiskajās spēlēs un desmit pasaules čempionātos.

Latvijas hokejisti un slēpotāji dodas uz Pekinas olimpiskajām spēlēm

2. februārī uz Pekinas olimpiskajām spēlēm dodas trešā Latvijas sportistu grupa.

gallery icon
38

"Sāku ar olimpiskajām spēlēm 2010. gadā un noslēdzu ar Pekinu. Toreiz man noticēja Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, kurš tagad ir izlases galvenais treneris," norāda Meija. "Paldies visiem treneriem, federācijas vadītājiem, līdzjutējiem, vecākiem un ģimenei, bez kuru atbalsta neko nebūtu iespējams sasniegt. Turpmāk jutīšu līdzi izlasei pie televizora ekrāna, novēlu komandai ticību, vienotību un veiksmi. Lai izdodas piepildīt augstākos mērķus, izdarīt to, kas mums neizdevās - izcīnīt medaļas."

Karjeras lielāko daļu Meija aizvadīja Rīgas "Dinamo" rindās un ir vienīgais tās pārstāvis, kurš ar komandu piedalījās visās 14 sezonās Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

KHL uzbrucēja kontā 597 spēles un 132 (56+76) punkti, kā arī Nadeždas kauss 2013. gadā.

Pasaules čempionātos Meija 68 spēlēs tika pie 15 rezultativitātes punktiem (septiņi gūti vārti un astoņas rezultatīvas piespēles), bet astoņos mačos Olimpiādēs viņam viena rezultatīva piespēle.

Šo sezonu Meija noslēdza Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā ("Allsvenskan"), kur pārstāvēja Norčēpingas "Vita Hasten" komandu, kas izslēgšanas spēlēs neiekļuva.