Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Šmita pārstāvētā "Barcelona" pagaidām nedodas uz Eirolīgas spēlēm Krievijā; pārceļ Krievijas komandu spēles
foto: EPA/Scanpix
Rolands Šmits.
Basketbols

Šmita pārstāvētā "Barcelona" pagaidām nedodas uz Eirolīgas spēlēm Krievijā; pārceļ Krievijas komandu spēles

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" lēmusi pagaidām nedoties uz nedēļas nogalē gaidāmajām Eirolīgas spēlēm Krievijā.

Šmita pārstāvētā "Barcelona" pagaidām nedodas uz E...

Lēmums pieņemts pēc tam, kad Krievija ceturtdien uzsāka militāru uzbrukumu Ukrainai. Klubs kā nedošanās iemeslu min "konfliktu starp Krieviju un Ukrainu".

Piektdien "Barcelona" komandai bija jāviesojas pie Sanktpēterburgas "Zeņit" un divas vēlāk paredzēta tikšanās ar Maskavas CSKA. Par nedošanos uz Maskavu barselonieši pagaidām neziņo, bet neilgi pēc tam ULEB Eirolīga pārcela piektdien paredzēto spēli.

Savukārt pēc mājinieku lūguma atcelta ceturtdien Minhenē paredzētā spēle starp vietējo "Bayern" un Maskavas CSKA komandā, bet nedaudz vēlāk arī trešās Krievijas komandas - Kazaņas "Unics" mačs Vitorijā pret Artūra Kuruca pārstāvēto "Baskonia".

Tikmēr Kauņas "Žalgiris" komanda jau tagad paziņojusi, ka neaizvadīs nākamās divas izbraukuma spēles ar Sanktpēterburgas un Maskavas vienībām, kas paredzētas martā un aprīlī.

Piektdien arī paredzēta visu 18 Eirolīgas klubu sanāksme, lai apspriestu turpmāko turnīra norisi. Krieviju šajā turnīrā pārstāv arī Kazaņas "Unics" komanda.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā sporta pasaule arvien vairāk norobežojas no saiknēm ar Krievijas sporta organizācijām.