foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Krievu futbola zvaigzne Smolovs nosoda iebrukumu Ukrainā
Fjodors Smolovs Krievijas izlases kreklā.
Futbols
2022. gada 24. februāris, 16:11

Krievu futbola zvaigzne Smolovs nosoda iebrukumu Ukrainā

Jauns.lv / LETA

Uzbrucējs Fjodors Smolovs kļuvis par pirmo Krievijas izlases futbolistu, kurš publiski paudis nosodījumu Krievijas iebrukumam Ukrainā.

32 gadus vecais Maskavas "Dynamo" spēlētājs vietnē "Instagram" uz tumša fona publicēja vārdus "Nē karam", kam sekoja Ukrainas karogs un salauztas sirds emocijikona.

Smolovs, kurš Krievijas izlasē spēlējis 45 mačos, savu viedokli pauda dažas stundas pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par Krievijas iebrukumu kaimiņvalstī.

Trešdien Lisabonas "Benfica" rindās spēlējošais ukrainis Romāns Jaremčuks guva vārtus UEFA Čempionu līgas spēlē, atklājot, ka viņam ir krekls ar savas valsts ģerboni.

26 gadus vecā uzbrucēja vārti spēles 72. minūtē Portugāles klubam palīdzēja izcīnīt neizšķirtu 2:2 (1:2) spēlē pret Amsterdamas "Ajax". Pēc vārtu guvuma viņš pacēla kreklu, lai atklātu, ka zem tā ir melns krekls ar trīsžuburaino Ukrainas ģerboni.

"Es vēlējos atbalstīt savu valsti. Es daudz par to domāju, un man ir bail par situāciju," sportists teica CNN Portugāles redakcijai vēl pirms Krievija sāka savu iebrukumu.

Ģeopolitiskā krīze ietekmē arī sporta sacensības. Ir atceltas daudzas spēles ar Ukrainas klubu līdzdalību, kā arī tiek atceltas sacensības Krievijā.