foto: AP/Scanpix
Ostapenko piedzīvo zaudējumu Dubaijas "WTA 500" sērijas dubultspēļu turnīra finālā
Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko.
Citi sporta veidi
2022. gada 19. februāris, 21:11

Ostapenko piedzīvo zaudējumu Dubaijas "WTA 500" sērijas dubultspēļu turnīra finālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien pārī ar Ukrainas tenisisti Ļudmilu Kičenoku piedzīvoja zaudējumu Dubaijas "WTA 500" sērijas dubultspēļu turnīra finālā.

Ostapenko/Kičenoka finālā piekāpās vienspēļu fināla pretiniecei krievietei Veronikai Kudermetovai un Beļģijas tenisistei Elīzei Mertensai, kuras sacensībās izsētas ar otro numuru, - 1-6, 3-6.

Pirmajā setā pretinieces uzvarēja pirmo, trešo un septīto geimu, kad servēja Ostapenko ar Kičenoku.

Otrajā setā pirmo geimu Latvijas/Ukrainas duets uzvarēja, kad servēja Kudermetova - 1-4.

Spēle beidzās, Ostapenko raidot bumbu autā - 3-6.

Pretinieces bija labākas visos statistikas rādītājos, tai skaitā izmantojot piecas no 11 breikbumbām, kamēr Ostapenko ar Kičenoku tikai reizi no piecām iespējām tika pie punkta.

Latvijas/Ukrainas duets mačā uzvarēja 35 no 92 izspēlēm.

Ostapenko un Kičenokas duets pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4 pieveica citu neizsēto duetu, kurā startēja britu sportiste Īdena Silva un Beļģiju pārstāvošā Kimberlija Cimmermane. Ceturtdien Ostapenko/Kičenoka ceturtdaļfinālā ar 6-0, 6-1 apspēlēja japānieti Enu Šibaharu un ķīnieti Šuai Džanu, kuras bija sacensību galvenās favorītes. Savukārt piektdien pusfinālā viņas ar 2-6, 6-2, 10:7 pieveica čehieti Luciji Hradečku un indieti Saniju Mirzu.

Ostapenko pasaules dubultspēļu rangā nopelnīja 305 punktus.

Jau ziņots, ka Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 21. vietu, vienspēļu finālā ar 6-0, 6-4 pieveica Krievijas tenisisti Veroniku Kudermetovu, kura WTA rangā atrodas 31. pozīcijā.

Pirmajā kārtā Ostapenko Dubaijā ar 6-1, 6-2 sagrāva ASV tenisisti Sofiju Keninu (WTA 90.), otrajā ar 4-6, 6-1, 7-6 (7:4) pieveica turnīra sesto raketi polieti Igu Švjonteku (WTA 9.), ceturtdaļfinālā vairāk nekā divu ar pusi stundu garā cīņā Latvijas tenisiste ar 5-7, 7-5, 7-6 (11:9) uzvarēja čehieti Petru Kvitovu, bet pusfinālā ar 2-6, 7-6 (7:0), 6-0 - Rumānijas tenisisti Simonu Halepu.

Latvijas tenisiste tagad izcīnījusi piecus WTA turnīru uzvarētājas titulus.

Par uzvaru Dubaijas turnīrā Ostapenko nopelnīja 470 ranga punktus.

Dubaijas turnīrs norisinājās uz cietā seguma laukumiem.