foto: Edijs Pālens/LETA
Vīgants: "Biju patīkami pārsteigts par Slotiņa sniegumu"
Latvijas distanču slēpotājs Roberts Slotiņš aizvadīja ļoti labu slēpojumu.
Citi sporta veidi
2022. gada 16. februāris, 16:38

Vīgants: "Biju patīkami pārsteigts par Slotiņa sniegumu"

Jauns.lv / LETA

Latvijas distanču slēpotājs Raimo Vīgants bija patīkami pārsteigts par Roberta Slotiņa sniegumu komandu sprintā, sarunā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) atzina Vīgants.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Vīgants un Slotiņš trešdien Pekinas olimpiskajās spēlēs komandu sprinta pusfinālā klasiskajā stilā ieņēma 11. vietu, nekvalificējoties finālam. Noslēgumā latvieši ieņēma 21. vietu 25 duetu konkurencē.

"Sajūta, ka darbs ir līdz pusei padarīts, taču prieks, ka pirmos četrus apļus turējāmies grupā. Biju patīkami pārsteigts par Roberta sniegumu. Varbūt pats varēju labāk savu posmu veikt," stāstīja Vīgants.

"Katru dienu nesanāk sacensties plecu pie pleca ar labākajiem slēpotājiem. Diemžēl līdz beigām nepietika spēka," piebilda Slotiņš.

Sievietēm Kitija Auziņa un Estere Volfa savā pusfinālā bija 11., bet summā ierindojās arī 21. vietā starp 26 valstīm.

"Noskaņojāmies šim pasākumam un gājām uz savu mērķi - finišēt. Bija grūti, ļoti liela cīņa ar sevi. Esam ļoti priecīgas par rezultātu. Viss ir tikai vēl priekšā, jo īpaši Esterei. Šis ir labs atspēriena punkts slēpotājām, lai nākotnē startētu olimpiskajās spēlēs un pārspētu mūsu rezultātu. Spēles ir aizvadītas fantastiski un lepojamies par savu pēdējo startu," stāstīja Auziņa.

"Grūtākās sacensības, kas man šeit bijušas. Ļoti liels prieks par to, kā mums izdevās un godam nobraucām. Šīs olimpiskās spēles ir ļoti motivējošas," pauda 16 gadus vecā Volfa, kura ir Latvijas delegācijas jaunākā sportiste.

Nedēļas nogalē būs sacensības 50 un 30 kilometru distancē brīvajā stilā ar kopēju startu.