foto: AP/Scanpix
Slovēnija ekipējuma pārkāpumu drāmā kļūst par pirmajiem olimpiskajiem čempioniem tramplīnlēkšanā jauktajām komandām
Olimpiskie čempioni (no kreisās) Nika Križnara, Timi Zajcs, Urša Bogataja un Peters Prevcs.
Citi sporta veidi
2022. gada 7. februāris, 18:26

Slovēnija ekipējuma pārkāpumu drāmā kļūst par pirmajiem olimpiskajiem čempioniem tramplīnlēkšanā jauktajām komandām

Jauns.lv / LETA

Slovēnija pirmdien izcīnīja pirmo olimpisko zelta medaļu tramplīnlēkšanas jaukto komandu sacensībās.

Slovēnija pirmdien izcīnīja pirmo olimpisko zelta medaļu tramplīnlēkšanas jaukto komandu sacensībās.

Urša Bogataja, Nika Križnara, Peters Prevcs un Timi Zajcs nopelnīja 1000,5 punktus, tuvākos sekotājus apsteidzot par vairāk nekā 100 punktiem. Bogataja un Križnara sestdien izcīnīja attiecīgi zeltu un bronzu tramplīnlēkšanā ar slēpēm sievietēm.

Sudraba medaļu ieguva Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) četrinieks, kas sakrāja 890,3 punktus, bet pārsteidzoša bronza - Kanādai, kas ieguva 844,6 punktus.

Viena no favorītēm Vācija neiekļuva labāko astotniekā pēc pirmās kārta un bija spiesta izstāties, jo ekipējuma pārkāpums tika konstatēts Katarinai Althauzai, kura sestdien otro reizi pēc kārtas kļuva par olimpisko vicečempioni tramplīnlēkšanā ar slēpēm sievietēm.

Japāna, kuras komandā bija olimpiskais čempions tramplīnlēkšanā no mazā tramplīna Rjoju Kobajaši un slavenā Sāra Takanaši, ierindojās vien ceturtajā vietā, jo arī Takanaši pirmais lēciens ekipējuma pārkāpuma dēļ netika ieskaitīts.

Norvēģija, kura līdz šim visās pasaules kausa sacensībās jauktajām komandām tramplīnlēkšanā bijusi uz goda pjedestāla, olimpiskajās spēlēs palika vien astotajā vietā, jo otrajā lēcienu kārtā netika ieskaitīti Annas Odīnes Stroemas un Siljes Opsētas lēcieni.

Tāpat ekipējuma pārkāpuma dēļ pirmais lēciens netika ieskaitīts arī austrietei Danielai Iraško-Štolcai, kāpēc vēl vieniem no favorītiem nācās samierināties ar piekto vietu.

Radušos situāciju lieliski izmantoja Krievijas Olimpiskās komitejas un Kanādas sportisti, kas spēja apsteigt ierasti spēcīgākās izlases, kurām tika ieskaitīts mazāks lēcienu skaits.

Tramplīnlēkšana vīriešiem olimpisko spēļu programmā ir kopš 1924. gada. Sieviešu konkurencē sacensības šajā sporta veidā notiek kopš 2014. gada.