foto: Ulrik Pedersen/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
FOTO: Āfrikas Nāciju kausā futbolā brīžiem ir vēl trakāk nekā rajonu čempionātos
Šakers Aladīrs bija priecīgs par savu debiju jaunā pozīcijā.
Futbols
2022. gada 25. janvāris, 17:42

FOTO: Āfrikas Nāciju kausā futbolā brīžiem ir vēl trakāk nekā rajonu čempionātos

Jauns.lv

Komoru salu valstsvienība jau savā debijas reizē Āfrikas Nāciju kausa finālturnīrā spēja aizkļūt līdz astotdaļfinālam, kur, neraugoties uz nopietnām problēmām ar sastāvu, spēja cienījami spēkoties ar vienu no sacensību galvenajām favorītēm, mājinieci Kamerūnu.

Komoru salas, kas FIFA pasaules rangā ieņem necilo 132. vietu (divas pozīcijas virs Latvijas) astotdaļfinālā ar 1:2 piekāpās ranga 50. valstsvienībai Kamerūnai. Komoriešiem netrūka problēmu, jo pirms spēles bija palikuši bez vārtsargiem, jo visi trīs bija saņēmuši pozitīvus Covid-19 testus, turklāt jau septītajā minūtē spēlē pret turnīrā rezultatīvāko komandu palika mazākumā, jo no laukuma tika noraidīts vienības kapteinis Nadžins Abdū.

Vārtu drošība Komoru salu visu laiku lielākajā futbola spēlē tika uzticēta aizsargam Šakeram Aladīram, kurš savulaik spēlējis pat Francijas virslīgā, pārstāvot “Nantes” un “Caen” komandas, bet pēdējās sezonas ir šīs pašas valsts pēc spēka otrajā līgā. Tiesa šosezon, AC “Ajaccio” rindās nospēlētas vien četras minūtes.

Tomēr Šakeram Aladīram neklājās viegli ar spēles formu, kas tika burtiski salīmēta kopā. No aizsarga rezerves formas tika paņemts viņa uzvārds, ko uzlīmēja uz trešā vārtsarga Mojada Useni, kurš pie savas iespējas šajā čempionātā tā arī netika, krekla, bet numura vietā pāri tika uzlīmēts trijnieks – numurs, ar kādu Aladīrs bija pieteikts šīm sacensībām.

foto: Ulrik Pedersen/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Šakera Aladīra forma kontinenta augstākā līmeņa sacensību finālturnīra izslēgšanas spēlē izskatās, maigi sakot, dīvaini.

Sākotnēji komorieši vēlējās Aladīram vārtsarga debija reizē sagatavot zaļo formu, kādā iepriekš šajā turnīrā bija spēlējuši viņu komandas vārtsargi, tomēr tas nebija atļauts, jo kamerūnieši spēlē zaļās formās.

Visai dīvaini šķiet, ka šajā gadījumā Komoru pārstāvji tik rūpīgi bija uzlīmējuši uz formas Aladīra uzvārdu, kas patiesībā futbola spēles laikā nav tik būtisks, cik ļoti svarīgs ir precīzs spēlētāja numurs, lai spēles laikā nerastos nekādi pārpratumi. Laikam par numuru komandas tehniskie darbinieki iedomājās vien pēdējā brīdī.