foto: ekrānuzņēmums no video
Igauņu slēpotāja atsakās no olimpiskajām spēlēm, jo nevēlas būt “tūriste”
42 gadus vecā igauņu distanču slēpotāja Tatjana Mannima.
Citi sporta veidi
2022. gada 21. janvāris, 13:08

Igauņu slēpotāja atsakās no olimpiskajām spēlēm, jo nevēlas būt “tūriste”

Jauns.lv

42 gadus vecā distanču slēpotāja Tatjana Mannima pagājušajā nedēļas nogalē triumfēja Igaunijas čempionātā, izcīnot ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, tomēr viņa nolēmusi atteikties no iespējas piedalīties četrgades lielākajā ziemas sporta forumā, vēsta kaimiņvalsts mediji.

Pēc Mannimas atteikuma uz savām pirmajām olimpiskajām spēlēm varēs doties 21 gadu vecā Aveli Ūstalu, kura Igaunijas čempionātā 10 kilometru distancē izcīnīja otro vietu.

Kā sarunā ar Delfi.ee skaidroja Mannima, viņa nejūtas pietiekami daudz trenējusies, lai dotos uz Pekinu un nevēlas cīnīties par pēdējām vietā: “Olimpiskajās spēlēs visi sportisti ir smagi strādājuši un vēlas saņemt ieguldītā darba augļus. Varu godīgi teikt, ka nevēlos doties uz turieni kā “tūrists”.”

Pieredzējusī slēpotāja nenoliedz, ja tās būtu viņas pirmās olimpiskās spēles, tad šādi nerīkotos, ņemot vērā, ka trīs Olimpiādes jau ir aiz muguras, viņa mierīgu sirdi var atteikties un laiku veltīt ģimenei, kas ir otrs lielais iemesls, kāpēc izvēle bijusi pret olimpiskajām spēlēm, bet Covid-19 riski un nokļūšana karantīnā Ķīnā kā pēdējais piliens.

“Man tika dota zaļā gaisma darbā, un mamma piekrita pieskatīt bērnus, bet es tomēr nolēmu atteikties. Es nevēlos tās negatīvās emocijas. Vai man vajag to visu?” Mannima pastāstīja Delfi.ee, piebilstot, ka pirms četriem gadiem Phjončhanā izcīnītā 28. vieta 30 kilometru distancē bija ļoti patīkams mirklis, lai beigtu olimpisko karjeru.

Tieši šajā disciplīnā Pekinas olimpiskajās spēlēs slēpošanā piedalīsies arī Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika.