foto: AFP/Scanpix
Porziņģis nepiedalīsies spēlē pret "Knicks"
Sporta zvaigznes
2022. gada 11. janvāris, 21:11

Porziņģis nepiedalīsies spēlē pret "Knicks"

Jauns.lv / LETA

Kristaps Porizņģis trešdien joprojām būs pakļauts Covid-19 protokola prasībām un nepiedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē pret savu iepriekš pārstāvēto Ņujorkas "Knicks" komandu.

Dalasas "Mavericks" trešdien (ceturtdien plkst.2.30 pēc Latvijas laika) "Madison Square Garden" aizvadīs maču pret "Knicks" vienību, kura latvieti izraudzījās 2015.gada NBA draftā ar ceturto numuru un kuras rindās viņš spilgti debitēja NBA. Pirms trīs gadiem viņš iespaidīgā maiņas darījumā nonāca "Mavericks" komandā.

Porziņģim pagājušajā pirmdienā tika piemērots Covid-19 protokols, kā dēļ viņš izlaidīs piekto spēli pēc kārtas. Latvijas basketbolists ir palicis vienīgais no "Mavericks" spēlētājiem, kurš Covid-19 protokola dēļ nevar spēlēt.

Lai aizpildītu iztrūkumus sastāvā, "Mavericks" pirmdien parakstīja trešo desmit dienu līgumu ar uzbrucēju Markīzu Krisu.

Porziņģis šajā sezonā 26 mačos vidēji 30 minūtēs guvis 20,6 punktus, izcīnījis 8,0 atlēkušās bumbas, atdevis 2,3 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,7 metienus.

"Mavericks" ar 22 panākumiem 40 dueļos ieņem piekto vietu Rietumu konferencē.