foto: Valery Sharifulin/TASS
VIDEO: Rīdzinieks Gormlijs iemet vārtus PSRS retro kreklos spēlējošajai Krievijas izlasei
Brendons Gormlijs guvis vārtus Kanādas izlasē.
Hokejs
2021. gada 15. decembris, 23:28

VIDEO: Rīdzinieks Gormlijs iemet vārtus PSRS retro kreklos spēlējošajai Krievijas izlasei

Māris Siliņš

Jauns.lv

Rīgas “Dinamo” aizsargs Brendons Gormlijs guva pirmos vārtus Kanādas izlases labā Maskavā notiekošajā “Channel One Cup” kausa izcīņā hokejā.

Turnīra pirmajā spēlē Krievijas izlase ar 4:3 pārspēja Kanādu, kuras sastāvā iekļauti arī divi Rīgas “Dinamo” aizsargi Brendons Gormlijs un Rīss Skārlets. Tieši Gormlijs guva pirmos vārtus kanādiešu labā.

Kanādas izlasē ar precīziem metieniem vēl izcēlās Daniels Odets un par labāko spēlētāju atzītais Ēriks O’Dells; Krievijas izlases labā vārtus guva Jegors Korškovs, Aleksandrs Jeļesins, Ņikita Ņesterovs un Vladimirs Šipačovs.

“Channel One Cup” ir Eirotūres otrais posms un Kanādas izlase tajā startē ārpus konkurences. Hokeja dzimtenes izlase nokomplektēta no Eiropā spēlējošajiem hokejistiem, 16 no kuriem pārstāv dažādas KHL komandas.

Krievijas izlase šo turnīru aizvada PSRS izlases retro formās, ar kādām tā triumfēja 1956. gada olimpiādē.

foto: Valery Sharifulin/TASS
Krievijas izlase "Channel One Cup" turnīrā spēlē PSRS izlases formā, ar kādu tā 1956. gadā pirmo reizi kļuva par olimpiskajiem čempioniem.

Krievijas izlases treneru štābā ir arī bijušais Latvijas izlases vārtsargs Sergejs Naumovs, kurš atbild tieši par vārtsargu spēli. Naumovu savā treneru komandā vēlējās redzēt arī Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš, taču ikdienā Maskavas CSKA komandā strādājošais Naumovs tika iekļauts Krievijas izlases treneru kolektīvā.