foto: Publicitātes foto
Eiduka un Bikše nestartē, bet Vīgants izstājas Pasaules kausa posma iedzīšanā
Patrīcija Eiduka.
Citi sporta veidi
2021. gada 28. novembris, 17:20

Eiduka un Bikše nestartē, bet Vīgants izstājas Pasaules kausa posma iedzīšanā

Jauns.lv / LETA

Latvijas distanču slēpotāji Patrīcija Eiduka un Indulis Bikše svētdien Rukā neizgāja uz starta Pasaules kausa pirmā posma iedzīšanā, bet Raimo Vīgants nefinišēja.

Šodien Rukā termometra stabiņš noslīdēja līdz apmēram -25 grādiem pēc Celsija, kā dēļ uz vairākām stundām tika atlikts starts sacensībām sievietēm desmit kilometru iedzīšanā brīvajā stilā.

Eiduka auksto laikapstākļu dēļ svētdien nolēma neiziet uz starta. Vīriešu sacensībās 15 kilometros nestartēja Bikše, bet Vīgants pēc dažiem noslēpotiem kilometriem izstājās. Lēmumu nestartēt pieņēma vēl vairāku valstu sportisti.

"Patrīcija pieņēma lēmumu nestartēt, jo ir pārāk auksts. Viņa negrib apsaldēties, un nav vajadzības riskēt," komanda citē Eidukas brāļa Valta teikto.

Vīriešu konkurencē, nestartējot spēcīgajai Norvēģijas komandai, pirmās četras vietas aizņēma Krievijas distanču slēpotāji, bet sīva cīņa aizritēja godalgu sadalē. Aleksandra Boļšunova finiša laiks bija 35 minūtes un 23,7 sekundes, nieka pussekundi viņam piekāpās Sergejs Ustjugovs, bet vēl divas sekundes desmitdaļas iepalika Artjoms Maļcevs.

Sieviešu sacensībās uzvarēja norvēģiete Terēza Juheuga, kurai finišējot, hronometrs apstājās pie 25 minūšu un 56,0 sekunžu atzīmes. Zviedriete Frīda Kārlsone zaudēja 7,8 sekundes, bet uzvarētājas tautiete Heidi Venga bija 37,9 sekundes lēnāka.

Piektdien sprintā Eiduka ieņēma 50. vietu, Vīgants bija 69. vietā, bet Bikše - 76. pozīcijā. Sestdien desmit kilometru distancē klasiskajā stilā Eiduka bija 45., Vīgants ieņēma 66. vietu un Bikše finišēja 86. pozīcijā.