foto: Publicitātes foto
Zēboldam ceturtā vieta Eiropas čempionātā olimpiskajā BMX frīstaila disciplīnā
Ernests Zēbolds.
Citi sporta veidi
2021. gada 16. novembris, 14:18

Zēboldam ceturtā vieta Eiropas čempionātā olimpiskajā BMX frīstaila disciplīnā

Jauns.lv

Ernests Zēbolds svētdien Maskavā izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionāta BMX frīstailā olimpiskā parka disciplīnas finālsacensībās, portālu Jauns.lv informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Pēc sestdien aizvadītajām Eiropas čempionāta BMX frīstailā pamatsacensībām tika noskaidroti tie 12 no kopumā 27 sportistiem, kuri kvalificējās svētdienas finālsacensībām. Ar augsto piekto vietu kvalifikācijā finālā iekļuva viens no diviem Latvijas pārstāvjiem šajā čempionātā - Zēbolds. Tikmēr Tomass Grīnbergs sasniedza 15. labāko punktu summu.

Sportisti finālā savas programmas veica divas reizes, uz rampām cenšoties parādīt maksimāli labāko tehnisko sniegumu, par ko saņēma tiesnešu piešķirtos punktus. Katrs no braucējiem bija parūpējies par savu programmu, iekļaujot arī atmuguriskos salto, dažādus flipus un citus trikus. Gala rezultātā tika vērtēts labākais no diviem braucieniem.

Zēbolds pirmo braucienu aizvadīja bez lielām kļūdām, saņemot novērtējumu par sniegumu 83,33 punktu vērtībā. Pēc tam, kad visi braucēji bija veikuši pirmo braucienu, latvietis atradās ceturtajā vietā. Neveiksmi pirmajā braucienā piedzīvoja galvenais favorīts un kvalifikācijas uzvarētājs Marins Rentešs no Horvātijas, piedzīvojot kritienu.

Otrajā braucienā ikdienā "Rave team" pārstāvošais Zēbolds savu sniegumu vēl vairāk uzlaboja. Ventspilniekam pēc viena no lēcieniem arī lieliski izdevās izvairīties no kritiena. Latvieša otrais brauciens tika novērtēts ar 85,55 punktiem. Lai arī tas nedeva iespēju ielauzties labāko trijniekā, tomēr tika izcīnītā ceturtā vieta olimpiskajā riteņbraukšanas disciplīnā.

Par Eiropas čempionu kļuva Francijas sportists Antonī Žažāns, kura sniegums labākajā braucienā tika novērtēts ar 93 punktiem. Otrā un trešā vieta tika mājiniekiem. Sudrabs Irekam Rižajevam (88,33 punkti), kurš otrajā braucienā krita. Tikmēr bronza ar iegūtiem 88,16 punktiem Konstantīnam Andrejevam. Rentešs arī otrajā braucienā krita un palika ārpus labāko desmitnieka.